INZERCE

Zdroj: Pixabay

Perfektní jednoduché bohaté tmavé čokoládové sušenky

Tyto sušenky z hořké čokolády jsou bohaté, mocné a dekadentně chutné. Díky mírně křupavému povrchu a měkkému, žvýkacímu vnitřku jsou dokonalou pochoutkou pro všechny milovníky čokolády. Skvěle se hodí na dovolenou, jako dárek nebo jako jednoduchý dezert na závěr jídla.

INZERCE

Ingredience

porce
24
  • 2 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 14 šálek Tmavý kakaový prášek Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 šálek Nesolené máslo, pokojová teplota Přidáno do
  • 112 šálek Granulované Přidáno do
  • 2 Velká vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 2 šálky Tmavé čokoládové lupínky Přidáno do
  • 1 šálek Nasekané ořechy (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C (350 °F). Dva plechy vyložte pergamenovým papírem.

2. Krok

Ve středně velké míse prošlehejte mouku, tmavý kakaový prášek, jedlou sodu a sůl.

3. Krok

Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte máslo a cukr do krémové konzistence. Přidejte jedno po druhém vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.

4. Krok

Postupně přidávejte suché přísady do smetanové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Nepřemíchávejte.

5. Krok

Vmíchejte kousky hořké čokolády a ořechy (pokud je používáte).

6. Krok

Pomocí naběračky nebo polévkové lžíce vhoďte těsto na připravené plechy a rozestupy mezi jednotlivými sušenkami jsou 2 cm.

7. Krok

Pečte 10 až 12 minut nebo dokud nejsou okraje křupavé, ale střed je stále měkký.

8. Krok

Sušenky nechte 5 minut vychladnout na plechu, pak je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty