INZERCE

Zdroj: Pixabay: guvo59

Pečený veganský klasický sýrový koláč

Tento veganský cheesecake je stejně fascinující, ne-li více, jako tradiční cheesecake z mléka. Vychutnejte si toto bezmléčné potěšení bez pocitu viny, které neubírá na chuti klasického cheesecaku!

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • 112 šálky Syrových kešu oříšků Přidáno do
  • 1 šálek Neslazeného mandlového mléka Přidáno do
  • 1 šálek granulovaného cukru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • Šťáva z jednoho velkého citronu Přidáno do
  • 14 čajová lžička Mořské soli Přidáno do
  • 112 šálky Z rozdrcených veganských sušenek Přidáno do
  • 6 pl Veganského másla, rozpuštěného Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Syrové kešu oříšky namočte přes noc nebo alespoň na 6 hodin. Je to zásadní krok pro získání krémové konzistence a chuti sýrové náplně.

2. Krok

Pokud máte málo času, můžete použít metodu rychlého namáčení: kešu oříšky zalijte vroucí vodou a nechte je hodinu namočené.

3. Krok

Předehřejte troubu na 178 °C a vymažte 9palcovou koláčovou formu.

4. Krok

Pro přípravu krusty rozemelte veganské sušenky v kuchyňském robotu na jemno. Přidejte rozpuštěné veganské máslo a znovu rozmixujte, dokud se nespojí. Nyní směs natlačte na dno vymazané koláčové formy a pečte asi 10-12 minut. K přitlačení kůrky použijte dno sklenice, které zajistí pevně upečenou a stejnoměrnou kůrku.

5. Krok

Během této doby připravte tvarohovou náplň. Namočené kešu oříšky slijte a vložte do mixéru. Přidejte mandlové mléko, cukr, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a špetku soli. Mixujte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.

6. Krok

Tuto krémovou směs nalijte na upečený korpus a rovnoměrně ji rozetřete.

7. Krok

Pečte v předehřáté troubě asi 45-55 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou. Kratší doba pečení znamená krémovější cheesecake.

8. Krok

Po upečení nechte vychladnout a poté uložte do chladničky přes noc nebo alespoň na 6 hodin. Proces chlazení pomáhá ztuhnout a zvýrazňuje chuť cheesecaku.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Cukroví pracny

Recept na pro mě nejlepší cukroví pracny, které peču každý rok na Vánoce.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Cukroví pracny

Recept na pro mě nejlepší cukroví pracny, které peču každý rok na Vánoce.

Reels

Nové

Hlavní kategorie