INZERCE

Zdroj: GMVozd via GettyImages

Pečený čekankový příkrm vegetariánský

Jako vášnivá kuchařka a milovnice salátů jsem vyzkoušela tento recept, abych rozšířila škálu svých salátových kombinací. Rovnováha mezi lehce nahořklou chutí čekanky a sladkostí medu přináší na talíř skvělý zážitek. Pečená čekanka chutná úžasně křupavě a skvěle doplní jakýkoli hlavní chod.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Hlavy radicchio Přidáno do
  • 4 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 Tablespoon Honey Přidáno do
  • 2 Tablespoon Balzamikový ocet Přidáno do
  • 1 zzzerdrückte stroužek česneku Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Recept na smaženou čekanku připravíte tak, že čekanku nejprve rozkrojíte na polovinu a odstraníte stonek. Dejte pozor, abyste zeleninu příliš neomývali, jinak by nasála vodu a nebyla tak křupavá.

2. Krok

Rozehřejte pánev s olivovým olejem. Vložte na ni čekanku řeznou stranou dolů a smažte ji asi 5 minut, dokud nezačne hnědnout. Podle mých zkušeností pak čekanka získá úžasnou vůni.

3. Krok

Cibuli otočte, osolte a opepřete a smažte dalších 5 minut.

4. Krok

Mezitím nasekejte česnek najemno. Dávejte pozor, abyste ho do pánve nepřidali příliš brzy, jinak se česnek spálí a získá hořkou chuť.

5. Krok

Snižte teplotu, přidejte nasekaný česnek, med a balzamikový ocet a dobře promíchejte.

6. Krok

Osmaženou čekanku ještě jednou ochuťte a podle potřeby osolte a opepřete.

7. Krok

Pečenou čekanku podávejte jako přílohu k masitým pokrmům nebo jako hlavní chod k lehké a zdravé večeři. Dobrou chuť!

8. Krok

Nechte se při vaření vést volným stylem a přidejte další ingredience podle chuti, například ořechy nebo smaženou slaninu. Vždyť experimentování je v kuchyni ta největší zábava!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1179 recepty

Cizrna

17 recepty

Snídaně

511 recepty

Pečení

1879 recepty

Dorty

291 recepty

Smoothies

27 recepty

Mascarpone

101 recepty

Oběd

2360 recepty

Dezert

1636 recepty