INZERCE

Zdroj: GMVozd from Getty Images Signature

Pečené brambory s kysaným zelím

Tradiční pečené brambory s kysaným zelím, které se hodí jako hlavní jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Brambory Přidáno do
  • 2 čl Sůl Přidáno do
  • 2 čl kari koření Přidáno do
  • 1 balení smetana na vaření Přidáno do
  • 1 čl Kmín Přidáno do
  • 3 ks cibule Přidáno do
  • 12 kg kysané zelí Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • celý černý pepř Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.

2. Krok

Vložíme do pekáčku a promícháme se solí, kari, paprikou a trochou oleje. Společně promícháme.

3. Krok

1 cibuli nakrájíme na drobno a rozházíme ji po bramborách.

4. Krok

Vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pečeme 30 minut.

5. Krok

Na brambory položíme zakysanou smetanu, polejeme smetanou, posypeme kořením a bobkovým listem. Pečeme zakryté ještě 30 minut. Mezitím na pánvi si orestujeme nakrájené 2 cibule.

6. Krok

Pizzu odhalíme, na vrchol přidáme opečenou cibuli a necháme dopečt.

Podobné recepty

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Halušky s uzeným masem a zelím

Pečená stehna s brambory a kysaným zelím

Pečená stehna s bramborami a kysaným zelím jsou tradičním slovenským pokrmem, který vás zaručeně zasytí.

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

Kuřecí stehna na kyselém zelí s brambory

Tradiční slovenský recept, který dokáže potěšit každého gurmána. Kuřecí stehna se pečou na kyselém zelí a podávají se s brambory.

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Zapečená brokolice s brambory

Rychlá zeleninová večeře v podobě zapečené brokolice.

Vegetariánské křupavé sezamové brambory

Tento recept na křupavé sezamové brambory je můj oblíbený a dělám ho už léta. Kombinace oříškové chuti sezamových semínek a lahodné chuti brambor je prostě neodolatelná. Tento recept jsem dělala mnohokrát a naučila jsem se několik triků, které konečný výsledek posunou na vyšší úroveň.

Podobné recepty

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Halušky s uzeným masem a zelím

Pečená stehna s brambory a kysaným zelím

Pečená stehna s bramborami a kysaným zelím jsou tradičním slovenským pokrmem, který vás zaručeně zasytí.

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

Kuřecí stehna na kyselém zelí s brambory

Tradiční slovenský recept, který dokáže potěšit každého gurmána. Kuřecí stehna se pečou na kyselém zelí a podávají se s brambory.

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Zapečená brokolice s brambory

Rychlá zeleninová večeře v podobě zapečené brokolice.

Vegetariánské křupavé sezamové brambory

Tento recept na křupavé sezamové brambory je můj oblíbený a dělám ho už léta. Kombinace oříškové chuti sezamových semínek a lahodné chuti brambor je prostě neodolatelná. Tento recept jsem dělala mnohokrát a naučila jsem se několik triků, které konečný výsledek posunou na vyšší úroveň.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty