INZERCE

Zdroj: Ira Taskova from Canva

Pavlova roláda

Úžasná Pavlova roláda z křupavého bílkového těsta a smetanového krému.

INZERCE
Vánoční koláče: nejlepší tradiční pochoutky a sladké dorty - 30+ receptů

Recept najdete v tomto článku

Vánoční koláče: nejlepší tradiční pochoutky a sladké dorty - 30+ receptů

Ingredience

porce
8

Pro rohlík:

  • 5 Bílé Přidáno do
  • 250 g moučkový cukr Přidáno do
  • 1 kl Jablečný ocet Přidáno do
  • 1 kl Kukuřičný škrob Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do

Pro náplň:

  • 200 g Smetana ke šlehání Přidáno do
  • 200 g Tvaroh Přidáno do
  • 2 vstupenky želatiny Přidáno do
  • 2 pl Cukr Přidáno do
  • 1 kus vanilkový cukr Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 150 °C. Pak začněte připravovat roládu. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha, přidejte cukr a šlehejte, dokud směs není pevná a lesklá. Poté přidejte ocet a škrob. Směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a vytvořte obdélník.

2. Krok

Rolku pečte 10 minut. Po upečení přeneste pavlovovou roládu i s papírem na vlhkou utěrku nebo mokré dřevěné prkénko. Po vychladnutí papír odstraňte.

3. Krok

Pro přípravu náplně nejprve namočte želatinu do studené vody. Smetanu ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do tuha. Poté přidáme tvaroh. Nakonec přidáme vymačkanou želatinu, kterou jsme předtím rozpustili na mírném ohni.

4. Krok

Náplň rovnoměrně rozetřete na roládu, přeložte ji a dejte ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme roládu ozdobit ovocem nebo čokoládou.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Pavlova roláda

Úžasná Pavlova roláda z křupavého bílkového těsta a smetanového krému.

70
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 150 °C. Pak začněte připravovat roládu. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha, přidejte cukr a šlehejte, dokud směs není pevná a lesklá. Poté přidejte ocet a škrob. Směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a vytvořte obdélník.

2. Krok

Rolku pečte 10 minut. Po upečení přeneste pavlovovou roládu i s papírem na vlhkou utěrku nebo mokré dřevěné prkénko. Po vychladnutí papír odstraňte.

3. Krok

Pro přípravu náplně nejprve namočte želatinu do studené vody. Smetanu ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do tuha. Poté přidáme tvaroh. Nakonec přidáme vymačkanou želatinu, kterou jsme předtím rozpustili na mírném ohni.

4. Krok

Náplň rovnoměrně rozetřete na roládu, přeložte ji a dejte ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme roládu ozdobit ovocem nebo čokoládou.

Ingredience
Pro rohlík:
5
Bílé
250 g
moučkový cukr
1 kl
Jablečný ocet
1 kl
Kukuřičný škrob
špetka soli
Pro náplň:
200 g
Smetana ke šlehání
200 g
Tvaroh
2 vstupenky
želatiny
2 pl
Cukr
1 kus
vanilkový cukr