:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ilZ5afzYscVMlHKeRj1B/7936eb9f7027060595fb71ef79281a.jpeg)
Pajšlová omáčka
Tento recept je trochu zapomenutý, vařily ho naše babičky. Ne každý má rád vnitřnosti, ale kdo má rád, ten si rád tuto jednoduchou dobrotu uvaří...
Ingredience
- 120 g cibule
- 130 g mrkev
- 140 g Petržel
- 120 g celer
- 1500 ml voda
- Vepřové srdce
- 500 g Plíce
- 100 ml mléko
- 500 ml smetana na vaření
- 100 g hladká mouka
- 60 ml ocet
- vegeta
- bobkový list
- nové koření
- Sůl
- olej
- 1 Koření na svíčkovou
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Den předem (je lepší, ale můžete i v den vaření oběda) si uvaříme plíce ve vodě, tu vylejeme a dáme vařit do druhé vody spolu se svinčími srdíčky, solí, bobkovým listem, novým kořením.
Vaříme do měkka, vyndáme plíce a srdce z vody do misky, vodu nevyléváme, použijeme do omáčky.
Srdce a plíce podle vlastní chuti buď nakrájíme, nebo nahrubo umelíme.
Na kapce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a já přidávám sáček koření na svíčkovou, aby mi koření neplavalo v omáčce. Zalijeme trochou vody z plíce a vaříme- dusíme, dokud zelenina nezměkne, přidáme nakrájené- mleté srdce a plíce, spolu ještě dusíme, aby se nám chutě spojily, ochutíme solí, vegetou.
V misce smícháme mléko, smetanu na vaření, mouku a přidáme k plicím a vaříme do zhoustnutí.
Přidáme ocet, já ho přidávám tímto způsobem, aby se mi omáčka nesrazila.
Do sklenice naliju ocet, ohřeji v mikrovlnce, přidám pár lžiček omáčky, promíchám a poté přidám do omáčky. Promícháme, dochutíme a máme hotovo.
Podáváme s knedlíkem, vynikající, retro "papanie 😉😊🤩
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Pajšlová omáčka
Tento recept je trochu zapomenutý, vařily ho naše babičky. Ne každý má rád vnitřnosti, ale kdo má rád, ten si rád tuto jednoduchou dobrotu uvaří...
Den předem (je lepší, ale můžete i v den vaření oběda) si uvaříme plíce ve vodě, tu vylejeme a dáme vařit do druhé vody spolu se svinčími srdíčky, solí, bobkovým listem, novým kořením.
Vaříme do měkka, vyndáme plíce a srdce z vody do misky, vodu nevyléváme, použijeme do omáčky.
Srdce a plíce podle vlastní chuti buď nakrájíme, nebo nahrubo umelíme.
Na kapce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a já přidávám sáček koření na svíčkovou, aby mi koření neplavalo v omáčce. Zalijeme trochou vody z plíce a vaříme- dusíme, dokud zelenina nezměkne, přidáme nakrájené- mleté srdce a plíce, spolu ještě dusíme, aby se nám chutě spojily, ochutíme solí, vegetou.
V misce smícháme mléko, smetanu na vaření, mouku a přidáme k plicím a vaříme do zhoustnutí.
Přidáme ocet, já ho přidávám tímto způsobem, aby se mi omáčka nesrazila.
Do sklenice naliju ocet, ohřeji v mikrovlnce, přidám pár lžiček omáčky, promíchám a poté přidám do omáčky. Promícháme, dochutíme a máme hotovo.
Podáváme s knedlíkem, vynikající, retro "papanie 😉😊🤩
Jak jste tento recept připravili?