INZERCE

Zdroj: Pixabay: RitaE

Oranžový krémový dezert

Tento recept na pomerančový krém jsem si velmi oblíbila. Poprvé jsem ho udělala na letní párty a byl to velký hit. Je lehký, osvěžující a tak snadný na přípravu. Skvěle se hodí do teplých letních dnů nebo jako slavnostní dezert k výjimečnému jídlu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 pomeranče Přidáno do
  • 2 Lžíce Želatina Přidáno do
  • 3 vaječné bílky Přidáno do
  • 100 Gram cukr Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Pomerančový krém připravíte tak, že pomeranče nejprve vymačkáte. Měli byste získat asi 200 ml šťávy. Pokud nemáte elektrický odšťavňovač, doporučuji pomeranče před vymačkáním rozválet. Díky tomu se šťáva lépe vymačká.

2. Krok

Pak si dejte stranou 50 ml pomerančové šťávy a zbytek uvařte. Připravte želatinu s 50 ml studené šťávy podle návodu na obalu.

3. Krok

Když se pomerančová šťáva začne vařit, odstavte pánev z ohně a vmíchejte želatinu. Poté nechte šťávu vychladnout.

4. Krok

Zatímco se šťáva chladí, vyšlehejte bílky do tuha. Je důležité použít opravdu čerstvá vejce.

5. Krok

Pak pomalu přidávejte cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se bílky nelesknou a nevytvoří špičaté vrcholy.

6. Krok

Po vychladnutí šťávu opatrně vmíchejte do bílkové směsi.

7. Krok

Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do směsi pomerančů a bílků.

8. Krok

Pomerančový krém nalijte do čtyř malých misek nebo skleniček a dejte do chladničky alespoň na 3 hodiny.

9. Krok

Tento recept na pomerančový krém je v létě můj nejoblíbenější. Je lehký a ovocný a díky ovocné šťávě ještě více osvěžující. A co je ještě lepší: jeho příprava je opravdu snadná! Uvidíte, že si ho vaše rodina i přátelé zamilují. Přeji vám příjemnou zábavu při jeho zkoušení a vychutnávání!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty