INZERCE
Opilý Isidor

Opilý Isidor

INZERCE
Vánoční koláče: nejlepší tradiční pochoutky a sladké dorty - 30+ receptů

Recept najdete v tomto článku

Vánoční koláče: nejlepší tradiční pochoutky a sladké dorty - 30+ receptů

Ingredience

porce
25

Těsto

  • 150 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 150 g máslo Přidáno do
  • 4 žloutek Přidáno do
  • 4 Bílky zvlášť na sníh Přidáno do
  • 130 g Mleté vlašské ořechy Přidáno do
  • 70 g hrubá mouka Přidáno do
  • 12 ks prášek do pečiva Přidáno do

Vrstva ořechů

  • 200 g Mleté vlašské ořechy Přidáno do
  • 50 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 1 bal vanilkový cukr Přidáno do
  • 112 dcl rum Přidáno do
  • podle chuti Džem na potírání Přidáno do

Čokoládový krém

  • 2 ks Celá vejce Přidáno do
  • 100 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 110 g Hořká čokoláda Přidáno do
  • 250 ml Sladká šlehačka 33% Přidáno do
  • 150 g máslo Přidáno do
  • 1 dcl Silná chlazená káva Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

95 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme těsto / spodní plát - smícháme žloutky s cukrem, máslem, ořechy, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na středně velký plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 190 °C asi 30-45 minut, asi po 25 minutách těsto vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí. Když je těsto hotové, vyjmeme ho z plechu, vyklopíme z trouby, necháme vychladnout a vrátíme zpět na stejný plech. Potřete džemem a dejte stranou vychladnout.

2. Krok

Ořechovou vrstvu připravíme smícháním všech ingrediencí, necháme chvíli odstát, pak na těsto rovnoměrně rozetřeme marmeládu a necháme vychladnout.

3. Krok

Smetanu ke šlehání, vejce, čokoládu a cukr šlehejte nad párou do zhoustnutí, promíchejte a nechte vychladnout. Přidáme změklé máslo a kávu, dobře promícháme. Poté navrstvíme ořechovou náplň, vrch ozdobíme podle fantazie.

4. Krok

Dobrou chuť!

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image TASTElist

Opilý Isidor

95
Zápis
25
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si připravíme těsto / spodní plát - smícháme žloutky s cukrem, máslem, ořechy, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na středně velký plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 190 °C asi 30-45 minut, asi po 25 minutách těsto vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí. Když je těsto hotové, vyjmeme ho z plechu, vyklopíme z trouby, necháme vychladnout a vrátíme zpět na stejný plech. Potřete džemem a dejte stranou vychladnout.

2. Krok

Ořechovou vrstvu připravíme smícháním všech ingrediencí, necháme chvíli odstát, pak na těsto rovnoměrně rozetřeme marmeládu a necháme vychladnout.

3. Krok

Smetanu ke šlehání, vejce, čokoládu a cukr šlehejte nad párou do zhoustnutí, promíchejte a nechte vychladnout. Přidáme změklé máslo a kávu, dobře promícháme. Poté navrstvíme ořechovou náplň, vrch ozdobíme podle fantazie.

4. Krok

Dobrou chuť!

Ingredience
Těsto
150 g
Moučkový cukr
150 g
máslo
4
žloutek
4
Bílky zvlášť na sníh
130 g
Mleté vlašské ořechy
70 g
hrubá mouka
12 ks
prášek do pečiva
Vrstva ořechů
200 g
Mleté vlašské ořechy
50 g
Moučkový cukr
1 bal
vanilkový cukr
112 dcl
rum
podle chuti
Džem na potírání
Čokoládový krém
2 ks
Celá vejce
100 g
Moučkový cukr
110 g
Hořká čokoláda
250 ml
Sladká šlehačka 33%
150 g
máslo
1 dcl
Silná chlazená káva