INZERCE

Zdroj: Canva

Omáčka na vepřovou panenku

Švestková omáčka na vepřovou panenku

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 20 g máslo Přidáno do
  • 1 pl hladká mouka Přidáno do
  • 150 ml voda Přidáno do
  • 100 ml červené víno Přidáno do
  • 3 pl švestkový džem Přidáno do
  • 12 ks citron Přidáno do
  • 5 ks sušené švestky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • chilli papričky Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

V malém hrnci rozpusťte máslo a přisypte hladkou mouku.

2. Krok

Pak přilijte vodu a víno, přidejte švestkový džem a promíchejte.

3. Krok

Přiveďte k varu a přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte solí a chilli.

4. Krok

Nakonec přidejte rozpůlené sušené švestky a nechte je 10-15 minut vařit na mírném ohni.

5. Krok

Podávejte s vepřovou panenkou a například bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Základní smetanová omáčka

Smetanová omáčka se výborně hodí k těstovinám i masu. Připravte si ji podle tohoto základního receptu.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Řízek se smetanou a rajčatovou omáčkou

Miluji modernizaci klasických jídel a tento recept na řízky je toho dokonalým příkladem. Místo tradičního vídeňského řízku jsem do něj přidala sladkou a pikantní omáčku, která dává tomuto pokrmu zcela nový rozměr. Vařila jsem ho už několikrát a pokaždé byl výsledek neuvěřitelně nadšený.
Cesminaz
Cesminaz
Náhled receptu Polévka z šťavelu (Štovíková polévka)
Videorecept

Polévka z šťavelu (Štovíková polévka)

Někdo ho zná jako šťavel, někdo jako štovík. Tato polévka byla součástí mého detství, takhle ji připravovala má máma. Vždy, když ji uvařím, vzpomenu si na ni a trochu se vracím zpět do starých časů :-)

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Kuřecí ragú se smetanovou omáčkou a houbami

Jako člověk, který tráví hodně času v kuchyni, jsem tento recept na dušené kuře dělala už několikrát a vždycky to byl velký hit. Je plný chuti, snadno se připravuje a má "dobrý pocit" z příjemného jídla. Kuřecí prsa jsou dušená se zeleninou a houbami a dochucená vývarem a smetanou, což se hodí k rýži nebo čerstvému chlebu jako příloha.

Italské rizoto s zampiony

Podobné recepty

Základní smetanová omáčka

Smetanová omáčka se výborně hodí k těstovinám i masu. Připravte si ji podle tohoto základního receptu.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Řízek se smetanou a rajčatovou omáčkou

Miluji modernizaci klasických jídel a tento recept na řízky je toho dokonalým příkladem. Místo tradičního vídeňského řízku jsem do něj přidala sladkou a pikantní omáčku, která dává tomuto pokrmu zcela nový rozměr. Vařila jsem ho už několikrát a pokaždé byl výsledek neuvěřitelně nadšený.
Cesminaz
Cesminaz
Náhled receptu Polévka z šťavelu (Štovíková polévka)
Videorecept

Polévka z šťavelu (Štovíková polévka)

Někdo ho zná jako šťavel, někdo jako štovík. Tato polévka byla součástí mého detství, takhle ji připravovala má máma. Vždy, když ji uvařím, vzpomenu si na ni a trochu se vracím zpět do starých časů :-)

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Kuřecí ragú se smetanovou omáčkou a houbami

Jako člověk, který tráví hodně času v kuchyni, jsem tento recept na dušené kuře dělala už několikrát a vždycky to byl velký hit. Je plný chuti, snadno se připravuje a má "dobrý pocit" z příjemného jídla. Kuřecí prsa jsou dušená se zeleninou a houbami a dochucená vývarem a smetanou, což se hodí k rýži nebo čerstvému chlebu jako příloha.

Italské rizoto s zampiony

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Snídaně

476 recepty

Masové pokrmy

1124 recepty

Dezert

1569 recepty

Oběd

2254 recepty

Zapečené

380 recepty

Saláty

210 recepty

Bezmasé pokrmy

1034 recepty