INZERCE

Zdroj: Facebook - Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.

Nejlepší zázvorky

Nejlepší a nejjemnější zázvorník je velmi oblíbený pro svou štiplavou chuť. Je to vánoční pochoutka.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 400 g hladká mouka Přidáno do
  • 400 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 600 g moučkový cukr Přidáno do
  • 20 g Mletý sušený zázvor Přidáno do
  • 12 kl prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 kl Jedlá soda Přidáno do
  • 4 pl olej Přidáno do
  • 6 ks vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

600 min.
1. Krok

Připravte si mísu, ve které smícháte všechny ingredience - kromě mouky.

2. Krok

Pak postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se směs nespojí.

3. Krok

Poté těsto přeneste na vál a vypracujte ho. Pokud se lepí, posypte ho polohrubou moukou.

4. Krok

Posypte vál moučkovým cukrem a těsto na něm rozválejte na tloušťku asi 5 milimetrů.

5. Krok

Nakrájené perníčky položte na vymaštěný plech s rozestupy alespoň 3 cm a nechte je volně schnout alespoň 10 hodin. Ideálně přes noc.

6. Krok

Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 15 minut. Po upečení s nimi trochu pohněte, aby se nelepily.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1168 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty