INZERCE

Nejlepší povidla v troubě

Tento recept na tradiční české povidla v troubě je jednoduchý a nevyžaduje mnoho práce. Výsledné povidla mají skvělou chuť a s vypadají úchvatně. Skvělé na dezerty, pečení nebo jen tak ke chlebu.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 5 kg švestek Přidáno do
  • cukr (volitelný, záleží na sladkosti švestek) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

315 min.
1. Krok

Švestky omyjte, ostraněte kameny a nakrájejte na malé kusy.

2. Krok

V kastrolu je rozmixujte poněkud hladké (můžete nechat i menší kousky).

3. Krok

Švestky dejte do většího pekáče, ideálně hlubšího.

4. Krok

Pekáč dejte do předehřáté trouby na 180°C a nechte peč/dusit, dokud švestky nezeznatelní (přibližně 5 hodin). Občas promíchejte.

INZERCE
5. Krok

Pokud jsou vaše švestky hodně kyselé, můžete přidat trochu cukru, ale není to nutné.

6. Krok

Po upečení povidla zchladnou a ztuhnou. To je v pořádku, stačí je před podáváním opět zahřát.

7. Krok

Chtěli byste také jinačí variantu? Vyzkoušejte nejlepší jablečná povidla v troubě! Jsou taktéž stejně jednoduchá a chutná!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Nejlepší povidla v troubě

Tento recept na tradiční české povidla v troubě je jednoduchý a nevyžaduje mnoho práce. Výsledné povidla mají skvělou chuť a s vypadají úchvatně. Skvělé na dezerty, pečení nebo jen tak ke chlebu.

315
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Švestky omyjte, ostraněte kameny a nakrájejte na malé kusy.

2. Krok

V kastrolu je rozmixujte poněkud hladké (můžete nechat i menší kousky).

3. Krok

Švestky dejte do většího pekáče, ideálně hlubšího.

4. Krok

Pekáč dejte do předehřáté trouby na 180°C a nechte peč/dusit, dokud švestky nezeznatelní (přibližně 5 hodin). Občas promíchejte.

5. Krok

Pokud jsou vaše švestky hodně kyselé, můžete přidat trochu cukru, ale není to nutné.

6. Krok

Po upečení povidla zchladnou a ztuhnou. To je v pořádku, stačí je před podáváním opět zahřát.

7. Krok

Chtěli byste také jinačí variantu? Vyzkoušejte nejlepší jablečná povidla v troubě! Jsou taktéž stejně jednoduchá a chutná!

Ingredience
5 kg
švestek
cukr (volitelný, záleží na sladkosti švestek)