:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/EQzskdBWGfU_agYrQA83/58420184754e24242336860d9fe321.jpeg)
Nejlepší linecké sušenky s mákem
Tyto vynikající babiččiny linecké koláčky musíte opravdu vyzkoušet ! Cukroví, které nesmí chybět na štědrovečerním stole.
Ingredience
- 250 g máslo
- Citronová kůra (bio)
- 1 pl Vanilkový cukr
- 110 g Moučkový cukr
- 2 žloutek
- 300 g Hladká špaldová mouka
- 3 pl mletý mák
- džem
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Máslo o pokojové teplotě utřete se žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem a kůrou z bio citronu.
Postupně přidávejte mouku a mák a vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
Druhý den těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na tloušťku 3 cm. Formičkami vykrojte tvary a do každého z dalších tvarů udělejte malý otvor.
Pečte je několik minut při 150 °C, dokud nejsou krásně zlatavé.
Vychladlé sušenky slepujte marmeládou nebo krémem podle chuti.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Nejlepší linecké sušenky s mákem
Tyto vynikající babiččiny linecké koláčky musíte opravdu vyzkoušet ! Cukroví, které nesmí chybět na štědrovečerním stole.
Máslo o pokojové teplotě utřete se žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem a kůrou z bio citronu.
Postupně přidávejte mouku a mák a vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
Druhý den těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na tloušťku 3 cm. Formičkami vykrojte tvary a do každého z dalších tvarů udělejte malý otvor.
Pečte je několik minut při 150 °C, dokud nejsou krásně zlatavé.
Vychladlé sušenky slepujte marmeládou nebo krémem podle chuti.
Jak jste tento recept připravili?