INZERCE

Nejlepší linecké sušenky s mákem

Tyto vynikající babiččiny linecké koláčky musíte opravdu vyzkoušet ! Cukroví, které nesmí chybět na štědrovečerním stole.

INZERCE

Ingredience

porce
40
  • 250 g máslo Přidáno do
  • Citronová kůra (bio) Přidáno do
  • 1 pl Vanilkový cukr Přidáno do
  • 110 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 2 žloutek Přidáno do
  • 300 g Hladká špaldová mouka Přidáno do
  • 3 pl mletý mák Přidáno do
  • džem Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Máslo o pokojové teplotě utřete se žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem a kůrou z bio citronu.

2. Krok

Postupně přidávejte mouku a mák a vypracujte hladké těsto.

3. Krok

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

4. Krok

Druhý den těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na tloušťku 3 cm. Formičkami vykrojte tvary a do každého z dalších tvarů udělejte malý otvor.

INZERCE
5. Krok

Pečte je několik minut při 150 °C, dokud nejsou krásně zlatavé.

6. Krok

Vychladlé sušenky slepujte marmeládou nebo krémem podle chuti.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adri1017

Nejlepší linecké sušenky s mákem

Tyto vynikající babiččiny linecké koláčky musíte opravdu vyzkoušet ! Cukroví, které nesmí chybět na štědrovečerním stole.

40
Zápis
40
Počet porcí
Postup
1. Krok

Máslo o pokojové teplotě utřete se žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem a kůrou z bio citronu.

2. Krok

Postupně přidávejte mouku a mák a vypracujte hladké těsto.

3. Krok

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

4. Krok

Druhý den těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na tloušťku 3 cm. Formičkami vykrojte tvary a do každého z dalších tvarů udělejte malý otvor.

5. Krok

Pečte je několik minut při 150 °C, dokud nejsou krásně zlatavé.

6. Krok

Vychladlé sušenky slepujte marmeládou nebo krémem podle chuti.

Ingredience
250 g
máslo
Citronová kůra (bio)
1 pl
Vanilkový cukr
110 g
Moučkový cukr
2
žloutek
300 g
Hladká špaldová mouka
3 pl
mletý mák
džem