INZERCE

Nejlepší bramborová kaše

Bramborová kaše je jedním z tradičních českých pokrmů, který se hodí jako příloha k mnoha hlavním jídlům. Tato cremová a lahodná kaše je snadno připravitelná a její jednoduchost jí dodává univerzálnost ve spojení s různými pokrmy.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg brambory Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 12 hrnek mléko Přidáno do
  • 1 špetka Sůl pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 hrst nasekané petrželky na ozdobení volitelné Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

V hrnci svařte vodu a přidejte brambory. Vařte je do měkkosti, což by mělo trvat přibližně 15-20 minut.

3. Krok

Poté brambory sceďte a vraťte zpět do hrnce.

4. Krok

Přidejte máslo a za stálého míchání nechte tát až do úplného rozpuštění.

5. Krok

Postupně přilijte mléko do hrnce, za stálého míchání, dokud nedosáhnete požadované konzistence kaše. Množství mléka může být individuální, podle toho, jakou konzistenci preferujete.

6. Krok

Osolte a opepřete podle chuti. Míchejte, dokud není sůl a pepř rovnoměrně rozložen po celé kaši.

7. Krok

Bramborovou kaši přeneste do servírovací mísy a případně ozdobte nasekanou petrželkou.

8. Krok

Bramborovou kaši podávejte teplou jako přílohu k vašim oblíbeným jídlům.

9. Krok

Tímto způsobem připravená bramborová kaše bude cremová, bohatá na chuť a bude skvělým doplňkem pro vaše pokrmy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty