Nadýchaný pařížský dort
Čokoládové pohlazení pro Vaše chuťové buňky
Ingredience
- 3 vejce
 - 120 g cukru krupice
 - 3 Lžíce oleje
 - 30 g kakao
 - 90 g hladké mouky
 - 700 ml šlehačka
 - 300 g hořkosladká čokoláda
 - 6 lžic vody
 - 1 Lžíce máslo
 - 3 Lžíce smetany ke šlehání
 - Rum dle chuti
 - Šlehačka na ozdobu
 - Ovoce na ozdobu
 
Nejnovější letáky
Postup
Připravte čokoládový krém: Rozlámejte čokoládu do smetany, zahřejte a vařte 1 minutu za stálého míchání. Nechte vychladnout a uložte do lednice na druhý den.
Ušlehejte pevný sníh z bílků a cukru. Přidejte žloutky, olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem.
Rozetřete těsto ve formě o průměru 23-25 cm a upečte (200°C, 20-30 minut). Nechte vychladnout.
Vyjměte vychladlý korpus z formy a srovnáme povrch nožem.
Vraťte korpus do formy, pokropte rumem a uzavřete ráfek.
Rozšlehejte ztuhlý krém a naneseme na korpus. Uhladíme a uložte dort do ledničky.
Připravte polevu: Rozpusťte čokoládu s vodou ve vodní lázni. Přidejte máslo a smetanu a míchejte do hladka.
Vyjměte dort z ledničky, odstraňte ráfek a položte na mřížku.
Nalijte vlažnou polevu na dort.
Rozetřete polevu nožem a nechte zatuhnout. Přeneste dort na podnos.
Ozdobte dort ušlehanou smetanou po zaschnutí polevy.