INZERCE

Masové kuličky

Masové kuličky jsou oblíbeným pokrmem, který se připravuje z mletého masa smíchaného s bylinkami, kořením, strouhankou a dalšími dochucovadly. Jsou tvarovány do malých kuliček a poté pečeny, smaženy nebo vařeny.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g mletého mäsa Přidáno do
  • 1 Hřebíček česneku Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce strouhanky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky pepře Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml vývaru nebo vody Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • křen Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

V míse smíchejte mleté maso se solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

2. Krok

Přidejte vejce a strouhanku a dobře vše promíchejte.

3. Krok

Vytvořte ze směsi asi 20-25 kuliček.

4. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm kuličky z každé strany, dokud nebudou zlatavé.

INZERCE
5. Krok

Postavte kuličky stranou a na stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli do měkka.

6. Krok

Přidejte hladkou mouku a promíchejte.

7. Krok

Přilijte vývar nebo vodu a za stálého míchání nechte vařit, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.

8. Krok

Dochuťte solí a pepřem.

INZERCE
9. Krok

Přidejte kuličky zpět na pánev a nechte je vařit v omáčce dalších 10 minut.

10. Krok

Ozdobte kuličky křenem a podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Masové kuličky

Masové kuličky jsou oblíbeným pokrmem, který se připravuje z mletého masa smíchaného s bylinkami, kořením, strouhankou a dalšími dochucovadly. Jsou tvarovány do malých kuliček a poté pečeny, smaženy nebo vařeny.

40
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse smíchejte mleté maso se solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

2. Krok

Přidejte vejce a strouhanku a dobře vše promíchejte.

3. Krok

Vytvořte ze směsi asi 20-25 kuliček.

4. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm kuličky z každé strany, dokud nebudou zlatavé.

5. Krok

Postavte kuličky stranou a na stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli do měkka.

6. Krok

Přidejte hladkou mouku a promíchejte.

7. Krok

Přilijte vývar nebo vodu a za stálého míchání nechte vařit, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.

8. Krok

Dochuťte solí a pepřem.

9. Krok

Přidejte kuličky zpět na pánev a nechte je vařit v omáčce dalších 10 minut.

10. Krok

Ozdobte kuličky křenem a podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.

Ingredience
500 g
mletého mäsa
1 Hřebíček
česneku
1
vejce
2 Lžíce
strouhanky
1 lžička
soli
půl lžičky pepře
olej na smažení
1
cibule
2 lžíce
hladké mouky
500 ml
vývaru nebo vody
sůl
pepř
křen