INZERCE

Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images

Máslové palačinky s jablky

Lahodné, nadýchané jablečné palačinky s podmáslím jsou skvělým nápadem na sladkou svačinu nebo snídani. Palačinky jsou na povrchu křupavé, uvnitř měkké a plné kousků smažených jablek.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks velká jablka Přidáno do
  • 2 pohár Podmáslí Přidáno do
  • 2 pohár Pšeničná mouka Přidáno do
  • 3 ks Vejce Přidáno do
  • 2 čajové lžičky prášek do pečiva Přidáno do
  • 4 lžíce Cukr Přidáno do
  • 1 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 1 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve nastrouhám jablka na struhadle s velkými oky. Neloupu je, protože to palačinkám dodá další chuť a barvu.

2. Krok

Mezitím ve velké míse smíchám suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr.

3. Krok

V samostatné míse rozklepnu vejce, přidám k nim podmáslí a důkladně promíchám. Pak pomalu přidávám mokré přísady k suchým. Vše míchám, dokud není směs hladká a bez hrudek.

4. Krok

Do těsta přidám nastrouhaná jablka a jemně promíchám lžící.

INZERCE
5. Krok

Ve velké pánvi rozehřeji olej. Když je dostatečně rozpálený, dávám do něj lžící porce těsta a smažím je z obou stran dozlatova. Je důležité nepřehánět to s množstvím oleje - palačinky by měly být lehce opečené a ne nasáklé tukem.

6. Krok

Usmažené palačinky pokládám na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Před podáváním je posypu moučkovým cukrem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Máslové palačinky s jablky

Lahodné, nadýchané jablečné palačinky s podmáslím jsou skvělým nápadem na sladkou svačinu nebo snídani. Palačinky jsou na povrchu křupavé, uvnitř měkké a plné kousků smažených jablek.

40
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve nastrouhám jablka na struhadle s velkými oky. Neloupu je, protože to palačinkám dodá další chuť a barvu.

2. Krok

Mezitím ve velké míse smíchám suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr.

3. Krok

V samostatné míse rozklepnu vejce, přidám k nim podmáslí a důkladně promíchám. Pak pomalu přidávám mokré přísady k suchým. Vše míchám, dokud není směs hladká a bez hrudek.

4. Krok

Do těsta přidám nastrouhaná jablka a jemně promíchám lžící.

5. Krok

Ve velké pánvi rozehřeji olej. Když je dostatečně rozpálený, dávám do něj lžící porce těsta a smažím je z obou stran dozlatova. Je důležité nepřehánět to s množstvím oleje - palačinky by měly být lehce opečené a ne nasáklé tukem.

6. Krok

Usmažené palačinky pokládám na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Před podáváním je posypu moučkovým cukrem.

Ingredience
2 ks
velká jablka
2 pohár
Podmáslí
2 pohár
Pšeničná mouka
3 ks
Vejce
2 čajové lžičky
prášek do pečiva
4 lžíce
Cukr
1 čajová lžička
Skořice
1 čajová lžička
Skořice
Fritovací olej
Fritovací olej