:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/9jdcbmkFfSqCpp8609g_/76ac34768af7d35e87566e2ee96403.jpeg)
Maďarský guláš
Existuje mnoho receptů na originální maďarský guláš. Pro nás je pravý maďarský guláš mírně pikantní a krásně tmavý.
Ingredience
- 1 kg hovězí maso vpředu
- 11⁄2 pl sádlo
- 1⁄2 kg cibule
- 1 kl mletý kmín
- 1⁄2 kl mletý černý pepř
- 1 pl rajčatové pyré
- 1 kl česnekový prášek
- 4 kl mletá sladká paprika
- Štipka Mleté pálivé papriky
- 1 sušené pálivé papriky
- 1 l hovězí vývar
- sůl
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Abychom ušetřili čas, používáme při vaření tlakový hrnec. V hrnci rozehřejeme sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli a začneme ji opékat opravdu do tmava. Cibule musí pořádně zkaramelizovat, abychom měli dobrý základ.
K hnědé cibuli přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahněte je. Když maso zhnědne, přidejte všechno koření a osolte. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.
Tlakový hrnec uzavřete a vařte asi 20 minut, aby maso změklo. Pokud se vám omáčka zdá příliš řídká, zahustěte ji nálevem.
Maďarský guláš s knedlíkem chutná nejlépe.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Maďarský guláš
Existuje mnoho receptů na originální maďarský guláš. Pro nás je pravý maďarský guláš mírně pikantní a krásně tmavý.
Abychom ušetřili čas, používáme při vaření tlakový hrnec. V hrnci rozehřejeme sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli a začneme ji opékat opravdu do tmava. Cibule musí pořádně zkaramelizovat, abychom měli dobrý základ.
K hnědé cibuli přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahněte je. Když maso zhnědne, přidejte všechno koření a osolte. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.
Tlakový hrnec uzavřete a vařte asi 20 minut, aby maso změklo. Pokud se vám omáčka zdá příliš řídká, zahustěte ji nálevem.
Maďarský guláš s knedlíkem chutná nejlépe.
Jak jste tento recept připravili?