INZERCE

Zdroj: Canva

Luxusní těstovinový salát s tuňákem

V létě se nejlépe jí mořské plody! Co se hodí k mořským plodům? No přece sálat. V tomto receptu vám představím ten nejlepší sálat s tuňákem.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 250 g těstovin Přidáno do
  • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji Přidáno do
  • 12 červené cibule Přidáno do
  • 12 okurky Přidáno do
  • 12 papriky Přidáno do
  • 14 šálku nasekaného petrželového lístku Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 2 Lžíce extra panenského olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Uvařte těstoviny dle pokynů na obalu.

2. Krok

Po uvaření je nechte pěkně vychladnout.

3. Krok

Plechovku tuňáka v olivovém oleji otevřete a sceděte přebytečný olej. Tuňáka rozmačkejte vidličkou na menší kousky.

4. Krok

Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny, tuňáka, jemně nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou okurku, nakrájenou papriku a nasekaný petrželový lístek.

5. Krok

V malé misce smíchejte citronovou šťávu, extra panenský olivový olej, sůl a pepř.

6. Krok

Tuto směs přidejte do mísy s těstovinovou směsí a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.

7. Krok

Nechte salát odpočinout v lednici po dobu nejméně 30 minut, aby se chutě propojily a salát se zchladil.

8. Krok

Před servírováním můžete salát ještě případně dochutit solí, pepřem či citronovou šťávou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty