INZERCE

Zdroj: Pixabay

Luxusní domácí vaječný likér “vaječňák”

Vyzkoušejte recept na luxusní domácí vaječný likér, tzv. "Vaječňák", který se hodí nejen během vánočního období.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 4 vaječné žloutky Přidáno do
  • 200 g krystalový cukr Přidáno do
  • 200 ml mléka Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 2 vanilkové lusky Přidáno do
  • rum nebo brandy Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.

Vaječné žloutky smíchejte s cukrem v hrnci a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mléko a smetanu a míchejte na mírném ohni, dokud se směs nezhoustne (asi 10-15 minut). Nakonec přidejte vanilku a rum nebo brandy podle chuti. Směs nalijte do lahví a uchovejte v lednici.

Podobné recepty

Voňavé svařené víno neboli “svařák”

Svařák je klasický český nápoj, který vás zahřeje během chladných dní. S jeho sladkokyselou chutí a vůní hřejivých koření se stane vaší oblíbenou zimní pochoutkou.

Vánoční punč krok za krokem

Vánoční punč je neodmyslitelnou součástí vánočního stolu. Jeho sladká a kořeněná chuť dodá každému vánočnímu večírku příjemnou atmosféru.

Domácí vaječný koňak

Originální vaječný koňak připravený z vařených žloutků.

Salko vaječný koňak

Opravdu hustý vaječný koňak.

Punč s vaječným likérem

Tento recept na vaječný punč pochází z USA a byl přenesen do Evropy. Punč s vaječným koňakem je v naší rodině klasikou, zejména v chladných zimních dnech. V každém šálku je hřejivý a příjemný, a když k nám přijdou hosté, je to vždycky hit. Kombinace vaječného koňaku, rumu a šlehačky vytváří neuvěřitelně krémovou a bohatou chuť.

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

Vaječnák

Domácí vaječnák s minimem kvalitních surovin. Pokud vynecháte rum, můžete dopřát i dětem.

Likér z černého bezu

Bezinkový likér z květů. Tento likér se vyrábí z černého bezinku, který je známý svými léčivými vlastnostmi. Chutná vynikající a je také skvělý jako dárek.

Podobné recepty

Voňavé svařené víno neboli “svařák”

Svařák je klasický český nápoj, který vás zahřeje během chladných dní. S jeho sladkokyselou chutí a vůní hřejivých koření se stane vaší oblíbenou zimní pochoutkou.

Vánoční punč krok za krokem

Vánoční punč je neodmyslitelnou součástí vánočního stolu. Jeho sladká a kořeněná chuť dodá každému vánočnímu večírku příjemnou atmosféru.

Domácí vaječný koňak

Originální vaječný koňak připravený z vařených žloutků.

Salko vaječný koňak

Opravdu hustý vaječný koňak.

Punč s vaječným likérem

Tento recept na vaječný punč pochází z USA a byl přenesen do Evropy. Punč s vaječným koňakem je v naší rodině klasikou, zejména v chladných zimních dnech. V každém šálku je hřejivý a příjemný, a když k nám přijdou hosté, je to vždycky hit. Kombinace vaječného koňaku, rumu a šlehačky vytváří neuvěřitelně krémovou a bohatou chuť.

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

Vaječnák

Domácí vaječnák s minimem kvalitních surovin. Pokud vynecháte rum, můžete dopřát i dětem.

Likér z černého bezu

Bezinkový likér z květů. Tento likér se vyrábí z černého bezinku, který je známý svými léčivými vlastnostmi. Chutná vynikající a je také skvělý jako dárek.

Reels

Nové