INZERCE

Lasagne z červené čočky

Velmi dobré jídlo bez masa. Luštěniny v receptu nahrazují zdroj bílkovin, které jsou ve zdravém jídelníčku základ.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Suroviny

  • 500 g červené čočky Přidáno do
  • 400 g drcených rajčat nebo pyré Přidáno do
  • 8 plátků lasagne Přidáno do
  • 1 PL bio bujónu Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • 1 špetka pepře Přidáno do
  • 200 g strouhané mozzarely Přidáno do

Bešamel

  • 100 g celozrnné špaldové mouky Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 1 lžička muškatového oříšku Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve properte čočku. Poté ji uvařte dle návodu na obale a do vody přidejte špetku soli a bio bujónu. Uvařenou čočku slijte. Na dno pekáče nalijte 100 ml vody. Položte plátky lasagní a na ně navrstvěte část čočky (množství odměřte tak, aby vám zbylo na 2 vrstvy) na čočku přidejte drcená rajčata nebo pyré, opět půlku z množství a z lehka promíchejte. Na pyré opět plátky lasagní a postup opakujte. Posypte sýrem. Nakonec si z mléka, mouky a koření, uvařte bešamel. Tím polijte připravenou směs a dejte péct na 180 st., na 40 minut.

2. Krok

Dobrou chuť 🍀

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tereza_Popelkova

Lasagne z červené čočky

Velmi dobré jídlo bez masa. Luštěniny v receptu nahrazují zdroj bílkovin, které jsou ve zdravém jídelníčku základ.

45
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve properte čočku. Poté ji uvařte dle návodu na obale a do vody přidejte špetku soli a bio bujónu. Uvařenou čočku slijte. Na dno pekáče nalijte 100 ml vody. Položte plátky lasagní a na ně navrstvěte část čočky (množství odměřte tak, aby vám zbylo na 2 vrstvy) na čočku přidejte drcená rajčata nebo pyré, opět půlku z množství a z lehka promíchejte. Na pyré opět plátky lasagní a postup opakujte. Posypte sýrem. Nakonec si z mléka, mouky a koření, uvařte bešamel. Tím polijte připravenou směs a dejte péct na 180 st., na 40 minut.

2. Krok

Dobrou chuť 🍀

Ingredience
Suroviny
500 g
červené čočky
400 g
drcených rajčat nebo pyré
8
plátků lasagne
1
PL bio bujónu
1
špetka soli
1
špetka pepře
200 g
strouhané mozzarely
Bešamel
100 g
celozrnné špaldové mouky
500 ml
mléka
1
lžička muškatového oříšku
1
špetka soli