INZERCE

Lahmacun

Lahmacun pizza, také známý jako turecká pizza, je oblíbeným pokrmem v mnoha středovýchodních a mediterránských zemích. Je to tenký plátek těsta pokrytý mletým masem a zeleninou, pečený do křupava.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml vody Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 50 ml olivového oleje Přidáno do
  • 20 g droždí Přidáno do
  • 200 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 paprika Přidáno do
  • 1 rajče Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Ve větší míse smíchejte mouku se solí, olejem, droždím a vodou. Zpracujte na hladké těsto, které necháte v teple kynout cca hodinu.

2. Krok

Mezitím připravíme náplň. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na jemno a rajče oloupeme a také nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem a kořeníme mletou paprikou, kmínem, solí a pepřem.

3. Krok

Kynoucí těsto rozdělíme na menší bochánky, které vyválíme na tenké placky. Na každou placku naneseme náplň a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut do zlatova.

4. Krok

Lahmacun podáváme teplý, můžeme ho posypat čerstvou petrželkou a podávat se jogurtem nebo tureckou salsou.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Lahmacun

Lahmacun pizza, také známý jako turecká pizza, je oblíbeným pokrmem v mnoha středovýchodních a mediterránských zemích. Je to tenký plátek těsta pokrytý mletým masem a zeleninou, pečený do křupava.

120
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Ve větší míse smíchejte mouku se solí, olejem, droždím a vodou. Zpracujte na hladké těsto, které necháte v teple kynout cca hodinu.

2. Krok

Mezitím připravíme náplň. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na jemno a rajče oloupeme a také nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem a kořeníme mletou paprikou, kmínem, solí a pepřem.

3. Krok

Kynoucí těsto rozdělíme na menší bochánky, které vyválíme na tenké placky. Na každou placku naneseme náplň a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut do zlatova.

4. Krok

Lahmacun podáváme teplý, můžeme ho posypat čerstvou petrželkou a podávat se jogurtem nebo tureckou salsou.

Ingredience
400 g
hladké mouky
200 ml
vody
1 lžička
soli
50 ml
olivového oleje
20 g
droždí
200 g
mletého hovězího masa
1
cibule
2 stroužky
česneku
1
paprika
1
rajče
1 lžička
mletého kmínu
sůl a pepř podle chuti