INZERCE

Zdroj: Pixabay

Křupavý salát z kapusty, brusinek a quinoy s dresinkem

Objevte dokonalý přínos zdraví, chuti a křupavosti v podobě lákavé mísy salátu z kapusty a quinoy. Díky neuvěřitelné směsi zeleniny, ořechů a pikantní zálivce je to syté jídlo k obědu i večeři. Skvělý salát pro všechny, kdo chtějí jídlo, které je opravdu dobré pro břicho i duši.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Složení:

  • 2 šálky vody Přidáno do
  • 1 šálek Quinoa (propláchnutá a okapaná) Přidáno do
  • 1 Svazek Kapusty (středový stonek vyříznutý, listy nakrájené na tenké plátky) Přidáno do
  • 1 Avokádo (oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky) Přidáno do
  • 1 půllitr Cherry rajčata (rozpůlená) Přidáno do
  • 12 červená cibule (nakrájená na kostičky) Přidáno do
  • 12 šálek Mandle (nasekané) Přidáno do
  • 12 šálek Brusinky (sušené) Přidáno do
  • 0.3 šálek Drobky z modrého sýra Přidáno do

Pro oblékání:

  • 14 šálek olivový olej Přidáno do
  • 2 pl citronová šťáva Přidáno do
  • 2 pl Dijonská hořčice Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte quinou, přikryjte a na mírném ohni vařte 15 minut, dokud se voda nevstřebá. Nechte ji vychladnout.

2. Krok

Ve velké salátové míse smíchejte nakrájenou kapustu, avokádo nakrájené na kostičky, rozpůlená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na kostičky, nasekané mandle, brusinky a nadrobený modrý sýr.

3. Krok

Dresink připravíte tak, že v malé misce vyšleháte olivový olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř.

4. Krok

Vychladlou quinou přidejte do salátové směsi.

INZERCE
5. Krok

Salát přelijte zálivkou a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.

6. Krok

Před podáváním nechte salát asi 15 minut odležet. Kapusta tak změkne a vstřebá zálivku. Podávejte a pochutnejte si!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

568 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Křupavý salát z kapusty, brusinek a quinoy s dresinkem

Objevte dokonalý přínos zdraví, chuti a křupavosti v podobě lákavé mísy salátu z kapusty a quinoy. Díky neuvěřitelné směsi zeleniny, ořechů a pikantní zálivce je to syté jídlo k obědu i večeři. Skvělý salát pro všechny, kdo chtějí jídlo, které je opravdu dobré pro břicho i duši.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte quinou, přikryjte a na mírném ohni vařte 15 minut, dokud se voda nevstřebá. Nechte ji vychladnout.

2. Krok

Ve velké salátové míse smíchejte nakrájenou kapustu, avokádo nakrájené na kostičky, rozpůlená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na kostičky, nasekané mandle, brusinky a nadrobený modrý sýr.

3. Krok

Dresink připravíte tak, že v malé misce vyšleháte olivový olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř.

4. Krok

Vychladlou quinou přidejte do salátové směsi.

5. Krok

Salát přelijte zálivkou a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.

6. Krok

Před podáváním nechte salát asi 15 minut odležet. Kapusta tak změkne a vstřebá zálivku. Podávejte a pochutnejte si!

Ingredience
Složení:
2 šálky
vody
1 šálek
Quinoa (propláchnutá a okapaná)
1 Svazek
Kapusty (středový stonek vyříznutý, listy nakrájené na tenké plátky)
1
Avokádo (oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky)
1 půllitr
Cherry rajčata (rozpůlená)
12
červená cibule (nakrájená na kostičky)
12 šálek
Mandle (nasekané)
12 šálek
Brusinky (sušené)
0.3 šálek
Drobky z modrého sýra
Pro oblékání:
14 šálek
olivový olej
2 pl
citronová šťáva
2 pl
Dijonská hořčice
sůl a pepř