Zdroj: Pixabay: anasegota
Křupavé krekry s lněnými semínky Ultimate
Tyto lahodné a zdravé lněné krekry jsou skvělou křupavou alternativou tradičních krekrů.
Ingredience
- 2 šálky lněné semínko
- 1 šálek voda
- 1 Velký stroužek česneku, jemně mletý
- 1⁄2 čajová lžička mořská sůl
- 1⁄2 čajová lžička mletý černý pepř
- 1⁄2 čajová lžička Oregano (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve namočte lněná semínka na 1,5 až 2 hodiny do vody, dokud nezželí. Trpělivé čekání na namočení zajistí, že semínka důkladně absorbují vodu, což pomůže získat správnou strukturu sušenek.
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Vždy se ujistěte, že je trouba předehřátá, což zaručuje rovnoměrnou teplotu pečení.
Nyní vmíchejte mletý česnek, mořskou sůl, černý pepř a oregano (pokud používáte) a želírovaná lněná semínka. Tímto postupem před pečením zajistíte, že se tyto příchutě během pečení do krekrů dobře zapracují.
Poté směs rovnoměrně rozetřete na vyložený plech. Rovnoměrná vrstva na plechu znamená, že se krekry upečou rovnoměrně a budou mít stejnou strukturu a křupavost.
Pečte asi 30 minut z jedné strany, nebo dokud se sušenky nezačnou mírně odlepovat od plechu.
Obří sušenky opatrně otočte a pečte dalších 15-20 minut nebo dokud nebudou křupavé a zlatavé. Nezapomeňte, že trouby se liší, takže je pozorně sledujte, protože se mohou rychle změnit z dokonale propečených na propečené.
Velkou sušenku nechte vychladnout a pak ji rozlámejte na menší sušenky. Podávejte s libovolnou polevou a pochutnejte si!