INZERCE

Krkonošské kyselo s houbami

Nejlepší krkonošské kyselo je tradiční česká polévka, která se připravuje z kysaného chleba a hub. Je typickým reprezentantem krkonošské kuchyně. Je bohaté na živiny a je ideální teplý pokrm pro chladné dny.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 400 g kysaného chleba Přidáno do
  • kousek máslového rohlíku Přidáno do
  • 2 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 hlavu cibule Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 400 g hub Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 8 vajec Přidáno do
  • 4 Lžíce octa Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • Trochu kmínu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

105 min.
1. Krok

Do velkého hrnce nasypte kysaný chleb spolu s drobky z rohlíku, přidejte vodu a sůl a nechejte to asi hodinu stát.

2. Krok

Mezitím orestujte na sádle najemno pokrájenou cibuli, přidejte mletý česnek a pokrájené houby. Podle potřeby přilijte trochu vody a dusíme, dokud houby nezměknou.

3. Krok

Do změklých hub přidejte mouku a orestujte ji do zlatova.

4. Krok

Po hodině rozmixujte chlebovou směs (nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci) a přivedete k varu.

INZERCE
5. Krok

Do vařící se směsi postupně přidejte orestované houby s moukou. Pořádně promíchejte a nechte ještě chvíli vařit.

6. Krok

Podle chuti přidejte ocet, sůl a kmín.

7. Krok

Ve vajec připravte klasickou míchanou vejce a přidejte ji do polévky.

8. Krok

Podávejte horké.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Krkonošské kyselo s houbami

Nejlepší krkonošské kyselo je tradiční česká polévka, která se připravuje z kysaného chleba a hub. Je typickým reprezentantem krkonošské kuchyně. Je bohaté na živiny a je ideální teplý pokrm pro chladné dny.

105
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

Do velkého hrnce nasypte kysaný chleb spolu s drobky z rohlíku, přidejte vodu a sůl a nechejte to asi hodinu stát.

2. Krok

Mezitím orestujte na sádle najemno pokrájenou cibuli, přidejte mletý česnek a pokrájené houby. Podle potřeby přilijte trochu vody a dusíme, dokud houby nezměknou.

3. Krok

Do změklých hub přidejte mouku a orestujte ji do zlatova.

4. Krok

Po hodině rozmixujte chlebovou směs (nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci) a přivedete k varu.

5. Krok

Do vařící se směsi postupně přidejte orestované houby s moukou. Pořádně promíchejte a nechte ještě chvíli vařit.

6. Krok

Podle chuti přidejte ocet, sůl a kmín.

7. Krok

Ve vajec připravte klasickou míchanou vejce a přidejte ji do polévky.

8. Krok

Podávejte horké.

Ingredience
400 g
kysaného chleba
kousek máslového rohlíku
2 Lžíce
soli
1 hlavu
cibule
4 Lžíce
mouky
400 g
hub
2 Lžíce
sádla
4 stroužky
česneku
8
vajec
4 Lžíce
octa
2 l
vody
Trochu kmínu