INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Křenová omáčka s uzeným masem

Připravte si domácí křenovou omáčku s uzeným masem. Tento recept je perfektní pro nedělní oběd nebo jinou speciální příležitost.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Omáčka

  • 100 g máslo Přidáno do
  • 2 Kusy cibule Přidáno do
  • 3 Lžíce Mouka Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 200 g strouhaný křen Přidáno do
  • 200 ml Smetana Přidáno do

Maso

  • 800 g uzené maso Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Na pánvi rozpalte máslo, přidejte drobno nakrájenou cibuli a restujte ji.

3. Krok

Přidejte mouku a smažte, dokud nezačne vytvářet hnědou barvu.

4. Krok

Přidejte křen a promíchejte.

5. Krok

Pomalu přilévejte hovězí vývar, stále míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky.

6. Krok

Přidejte smetanu, promíchejte a nechte omáčku povařit asi 15 minut na mírném ohni.

7. Krok

Přidejte na pánvi uzené maso a nechte ho v omáčce provařit dalších 15 minut.

8. Krok

Omáčku podávejte horkou, ideálně s knedlíkem. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Uzené maso s omáčkou

Recept na lahodné uzené maso s hráškovou omáčkou.

Zelná polévka se smetanou

Recept na nejlepší zelnou polévku se zakysanou smetanou.

Krenova omacka s uzenym masem

Křenová omáčka s uzeným masem je tradiční pokrm, který je zvláště oblíbený ve střední Evropě. Tato chutná a sytá omáčka je skvělá volba pro nedělní oběd nebo kdykoliv, když máte chuť na něco mimořádně lahodného. Podívejme se na recept.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem vařím pravidelně o víkendu, když jsme na chatě.

Čočka s uzeným masem

Tradiční jídlo čočka s uzeným masem, které je nejen chutné, ale také výživné. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Uzené maso s omáčkou

Recept na lahodné uzené maso s hráškovou omáčkou.

Zelná polévka se smetanou

Recept na nejlepší zelnou polévku se zakysanou smetanou.

Krenova omacka s uzenym masem

Křenová omáčka s uzeným masem je tradiční pokrm, který je zvláště oblíbený ve střední Evropě. Tato chutná a sytá omáčka je skvělá volba pro nedělní oběd nebo kdykoliv, když máte chuť na něco mimořádně lahodného. Podívejme se na recept.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem vařím pravidelně o víkendu, když jsme na chatě.

Čočka s uzeným masem

Tradiční jídlo čočka s uzeným masem, které je nejen chutné, ale také výživné. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty