INZERCE

Koprovka bez masa

Tradiční české jídlo existuje také ve verzi bez masa. Koprová omáčka bez masa je zdravější náhradou tradičního receptu. Můžete ji podávat samotnou nebo s bramborami či knedlíkem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 2 lžíce cukru Přidáno do
  • 4 Lžíce mletého kmínu Přidáno do
  • 4 Lžíce sušeného kôpru Přidáno do
  • 1 Lžíce jablečného octa Přidáno do
  • 1 litrů zeleninového vývaru Přidáno do
  • smetana na ozdobení Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.

2. Krok

Přidáme mouku a za stálého míchání ji necháme zezlátnout.

3. Krok

Poté přidáme sůl, cukr, kmín a kopr, vše promícháme a zalejeme vývarem.

4. Krok

Za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až omáčka zhoustne.

INZERCE
5. Krok

Nakonec přidáme ocet a podle chuti přidáme sůl či cukr.

6. Krok

Hotovou omáčku ozdobíme smetanou a podáváme s bramborami či knedlíkem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Koprovka bez masa

Tradiční české jídlo existuje také ve verzi bez masa. Koprová omáčka bez masa je zdravější náhradou tradičního receptu. Můžete ji podávat samotnou nebo s bramborami či knedlíkem.

40
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.

2. Krok

Přidáme mouku a za stálého míchání ji necháme zezlátnout.

3. Krok

Poté přidáme sůl, cukr, kmín a kopr, vše promícháme a zalejeme vývarem.

4. Krok

Za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až omáčka zhoustne.

5. Krok

Nakonec přidáme ocet a podle chuti přidáme sůl či cukr.

6. Krok

Hotovou omáčku ozdobíme smetanou a podáváme s bramborami či knedlíkem.

Ingredience
2 Lžíce
rostlinného oleje
1
cibule
2 stroužky
česneku
4 Lžíce
mouky
1 lžička
soli
2 lžíce
cukru
4 Lžíce
mletého kmínu
4 Lžíce
sušeného kôpru
1 Lžíce
jablečného octa
1 litrů
zeleninového vývaru
smetana na ozdobení