:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/eCZhJp7u4ZcjEwObK4pl/d23d280e1ae80159db02a20aca11b9.png)
Koprovka bez masa
Tradiční české jídlo existuje také ve verzi bez masa. Koprová omáčka bez masa je zdravější náhradou tradičního receptu. Můžete ji podávat samotnou nebo s bramborami či knedlíkem.
Ingredience
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 Lžíce mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 4 Lžíce mletého kmínu
- 4 Lžíce sušeného kôpru
- 1 Lžíce jablečného octa
- 1 litrů zeleninového vývaru
- smetana na ozdobení
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
Přidáme mouku a za stálého míchání ji necháme zezlátnout.
Poté přidáme sůl, cukr, kmín a kopr, vše promícháme a zalejeme vývarem.
Za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
Nakonec přidáme ocet a podle chuti přidáme sůl či cukr.
Hotovou omáčku ozdobíme smetanou a podáváme s bramborami či knedlíkem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Koprovka bez masa
Tradiční české jídlo existuje také ve verzi bez masa. Koprová omáčka bez masa je zdravější náhradou tradičního receptu. Můžete ji podávat samotnou nebo s bramborami či knedlíkem.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
Přidáme mouku a za stálého míchání ji necháme zezlátnout.
Poté přidáme sůl, cukr, kmín a kopr, vše promícháme a zalejeme vývarem.
Za stálého míchání vaříme asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
Nakonec přidáme ocet a podle chuti přidáme sůl či cukr.
Hotovou omáčku ozdobíme smetanou a podáváme s bramborami či knedlíkem.
Jak jste tento recept připravili?