INZERCE

Zdroj: Canva

Klasická cibulačka

Franccouzská kuchyně za pár minut? Jistě! Rychlá cibulačka nebo pokud byste chtěli, tak staročeská cibulačka, je opravdu jednoduchý a přitom velmi chutný recept. Pojďme se na ni podívat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce sádla nebo oleje Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 2 litry vývaru či vody Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Prvně cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Krok

Sádlo či olej rozpálíme v hrnci na středním ohni a poté přidáme cibuli. Pořádně osolíme, opepříme a promícháme.

3. Krok

Cibuli dusíme cca 20 minut, dokud není měkká a zlatavá.

4. Krok

Přidáme mletou papriku, majoránku a cukr.

5. Krok

Promícháme a dusíme dalších 5 minut.

6. Krok

Přidáme mouku a důkladně promícháme.

7. Krok

Přilijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.

8. Krok

Poté snížíme teplotu a vaříme cca 20 minut, dokud polévka nezhoustne.

9. Krok

Přidáme ocet a krásně promícháme.

10. Krok

Cibulačku dochutíme solí a pepřem dle vaší chuti.

11. Krok

Podáváme s křenem a kousky pečiva.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty