INZERCE

Zdroj: Gajus via iStockPhotos

Kaštany z trouby za 35 minut

Kaštany jsem poprvé jedla na vánočním trhu a od té doby jsem jejich velkou fanynkou. Vyzkoušela jsem různé způsoby jejich domácí přípravy a zjistila jsem, že nejkřupavější a nejšťavnatější jsou v troubě. Tento recept je jednoduchý, chce to jen trochu trpělivosti, ale výsledek opravdu stojí za to. Tyto pečené kaštany máme každý rok o Vánocích.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg čerstvé kaštany Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Kaštany nejprve omyjte a poté je nakrájejte na zahnuté straně. Jedná se o důležitý krok, který by se neměl vynechat, jinak by mohly při pečení prasknout. Podle mých zkušeností je nejlepší řez do kříže, protože se pak také lépe loupou.

2. Krok

Nakrájené kaštany se nyní vloží do mísy. Přidejte jednu lžičku soli na kilogram kaštanů a kaštany dobře promíchejte, aby se sůl rozptýlila.

3. Krok

Po nasolení se kaštany namočí asi na půl hodiny do vody. Díky tomuto postupu zůstanou uvnitř šťavnaté a během pečení se nevysuší.

4. Krok

Mezitím předehřejte troubu na 220 stupňů (horní a dolní ohřev).

5. Krok

Kaštany nechte okapat a rozložte je na plech. V ideálním případě by neměly být položeny na sobě, ale jednotlivě a v dostatečné vzdálenosti.

6. Krok

Kaštany se nyní pečou v troubě asi 30-35 minut. Doporučuji kaštany po 20 minutách zkontrolovat a v případě potřeby je obrátit, aby byly rovnoměrně propečené.

7. Krok

Kaštany vyjměte z trouby, nechte je mírně vychladnout a poté je oloupejte a vychutnejte si je.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Rýže

175 recepty

Bezmasé pokrmy

1339 recepty

Oběd

2794 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

266 recepty

Omáčky

412 recepty

Těstoviny

301 recepty