INZERCE

Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images

Kanelbullar

Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!

INZERCE

Ingredience

porce
12

Těsto

  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 75 g mletého cukru Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 1 g Soli Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do

Náplň

  • 100 g máslo Přidáno do
  • 50 g mletého cukru Přidáno do
  • 2 lžíce skořice Přidáno do

Na potření

  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 2 lžice mléka Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Rozpusťte máslo a přidejte mléko, nechte mírně vychladnout a pak do směsi přidejte droždí.

2. Krok

Smíchejte mouku, sůl a cukr a poté do směsi přidejte směs máslo-mléko-droždí. Přidejte vejce a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.

3. Krok

Zakryjte těsto a nechte ho v teplém místě kynout po dobu 1 hodiny.

4. Krok

Připravte náplň rozmícháním měkkého másla, cukru a skořice.

INZERCE
5. Krok

Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a rozetřete po něm náplň. Poté těsto zkrolujte do rolády a rozkrájejte na plátky.

6. Krok

Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je kynout dalších 30 minut.

7. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

8. Krok

Potřete buchty vejcem rozmíchaným s mlékem a pečte v troubě 15-20 minut, dokud nejsou zlaté.

INZERCE
9. Krok

Nechejte kanelbullar vychladnout před podáváním.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Kanelbullar

Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!

120
Zápis
12
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rozpusťte máslo a přidejte mléko, nechte mírně vychladnout a pak do směsi přidejte droždí.

2. Krok

Smíchejte mouku, sůl a cukr a poté do směsi přidejte směs máslo-mléko-droždí. Přidejte vejce a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.

3. Krok

Zakryjte těsto a nechte ho v teplém místě kynout po dobu 1 hodiny.

4. Krok

Připravte náplň rozmícháním měkkého másla, cukru a skořice.

5. Krok

Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a rozetřete po něm náplň. Poté těsto zkrolujte do rolády a rozkrájejte na plátky.

6. Krok

Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je kynout dalších 30 minut.

7. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

8. Krok

Potřete buchty vejcem rozmíchaným s mlékem a pečte v troubě 15-20 minut, dokud nejsou zlaté.

9. Krok

Nechejte kanelbullar vychladnout před podáváním.

Ingredience
Těsto
500 g
hladké mouky
50 g
čerstvého droždí
75 g
mletého cukru
250 ml
mléka
1 g
Soli
125 g
máslo
1 ks
vejce
Náplň
100 g
máslo
50 g
mletého cukru
2 lžíce
skořice
Na potření
1 ks
vejce
2 lžice
mléka