:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/3zxqekkNLb_C_o5E6VhH/cb8b938d35f293ba745d31dff72281.jpeg)
Zdroj: Ann_Zhuravleva from Getty Images
Kanelbullar
Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!
Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 50 g čerstvého droždí
- 75 g mletého cukru
- 250 ml mléka
- 1 g Soli
- 125 g máslo
- 1 ks vejce
Náplň
- 100 g máslo
- 50 g mletého cukru
- 2 lžíce skořice
Na potření
- 1 ks vejce
- 2 lžice mléka
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Rozpusťte máslo a přidejte mléko, nechte mírně vychladnout a pak do směsi přidejte droždí.
Smíchejte mouku, sůl a cukr a poté do směsi přidejte směs máslo-mléko-droždí. Přidejte vejce a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.
Zakryjte těsto a nechte ho v teplém místě kynout po dobu 1 hodiny.
Připravte náplň rozmícháním měkkého másla, cukru a skořice.
Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a rozetřete po něm náplň. Poté těsto zkrolujte do rolády a rozkrájejte na plátky.
Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je kynout dalších 30 minut.
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Potřete buchty vejcem rozmíchaným s mlékem a pečte v troubě 15-20 minut, dokud nejsou zlaté.
Nechejte kanelbullar vychladnout před podáváním.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Kanelbullar
Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!
Rozpusťte máslo a přidejte mléko, nechte mírně vychladnout a pak do směsi přidejte droždí.
Smíchejte mouku, sůl a cukr a poté do směsi přidejte směs máslo-mléko-droždí. Přidejte vejce a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.
Zakryjte těsto a nechte ho v teplém místě kynout po dobu 1 hodiny.
Připravte náplň rozmícháním měkkého másla, cukru a skořice.
Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a rozetřete po něm náplň. Poté těsto zkrolujte do rolády a rozkrájejte na plátky.
Plátky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je kynout dalších 30 minut.
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Potřete buchty vejcem rozmíchaným s mlékem a pečte v troubě 15-20 minut, dokud nejsou zlaté.
Nechejte kanelbullar vychladnout před podáváním.
Jak jste tento recept připravili?