INZERCE

Jemná a šťavnatá vepřová panenka

Připravte si vepřovou panenku, která je šťavnatá, jemná a rozplývá se na jazyku. Tato příprava je skvělé řešení, jak si pochutnat na vepřovém masu bez toho, aby bylo příliš tučné.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové panenky Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře Přidáno do
  • 2 lžíce másla Přidáno do
  • 2 stroužky česneku nasekané Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Panenku omyjte a osušte papírovým ručníkem. Smíchejte sůl, pepř a nasekaný česnek v malé misce. Maso potřete směsí soli, pepře a česneku. Nechte maso odležet v lednici přes noc.

2. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte maso z každé strany do zlatova.

3. Krok

Vložte do trouby a pečte po dobu 20-25 minut nebo dokud maso nedosáhne teploty 72 °C.

4. Krok

Nechte maso odpočinout po dobu 10 minut před krájením a podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty