INZERCE

Jemná a šťavnatá vepřová panenka

Připravte si vepřovou panenku, která je šťavnatá, jemná a rozplývá se na jazyku. Tato příprava je skvělé řešení, jak si pochutnat na vepřovém masu bez toho, aby bylo příliš tučné.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové panenky Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře Přidáno do
  • 2 lžíce másla Přidáno do
  • 2 stroužky česneku nasekané Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Panenku omyjte a osušte papírovým ručníkem. Smíchejte sůl, pepř a nasekaný česnek v malé misce. Maso potřete směsí soli, pepře a česneku. Nechte maso odležet v lednici přes noc.

2. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte maso z každé strany do zlatova.

3. Krok

Vložte do trouby a pečte po dobu 20-25 minut nebo dokud maso nedosáhne teploty 72 °C.

4. Krok

Nechte maso odpočinout po dobu 10 minut před krájením a podáváním.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1197 recepty

Snídaně

519 recepty

Cizrna

17 recepty

Oběd

2399 recepty

Dezert

1671 recepty

Dorty

297 recepty

Smoothies

28 recepty

Pečení

1918 recepty