INZERCE

Zdroj: Pixabay: Mareefe

Jednoduchý salátový dresink s citronovým olivovým olejem

Tento dresink s citronovým olivovým olejem je můj oblíbený. Jeho příprava je snadná jako hračka a jeho svěží, pikantní chuť je neuvěřitelná!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 12 šálek extra panenského olivového oleje Přidáno do
  • 14 šálek čerstvé citronové šťávy Přidáno do
  • 2 Hřebíček česnek, mletý Přidáno do
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice Přidáno do
  • 12 čajová lžička medu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Začněte odšťavňováním citronů. Mějte na paměti, že velikost citronů se značně liší, takže na získání 1/4 šálku šťávy můžete potřebovat 1-3 citrony. Užitečným tipem je, že před krájením citronů je můžete povalit na pracovní desce, což vám umožní vymačkat více šťávy.

2. Krok

Poté rozdrťte stroužky česneku. V průběhu let jsem se naučil jeden šikovný trik: Stroužek česneku rozdrtíte stranou nože, což usnadní odstranění slupky.

3. Krok

Vezměte malou misku nebo skleněnou nádobu s víčkem (která je nejlepší pro pozdější protřepání dresinku) a přidejte 1/2 šálku olivového oleje, 1/4 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy, prolisovaný česnek, 1 lžičku dijonské hořčice a 1/2 lžičky medu. Podle chuti osolte a přidejte čerstvě mletý černý pepř.

4. Krok

Přísady šlehejte, dokud se důkladně nepromíchají. Pokud používáte sklenici, uzavřete ji víčkem a silně protřepejte. Další věc, kterou na tomto dresinku miluji, je, že si můžete upravit chuť podle svých představ. Chcete-li ji trochu sladší, přidejte trochu více medu; chcete-li ji pikantnější, vymačkejte do ní trochu více citronu. Ochutnejte a podle toho upravte.

5. Krok

Váš dresink s citronovým olivovým olejem je připraven k podávání! Pokapejte jím své oblíbené saláty nebo grilovanou zeleninu a vychutnejte si příval svěžích chutí. Dresink lze skladovat v chladničce až týden, takže neváhejte a připravte si ho více, než potřebujete.

Podobné recepty

Salátový dresink s citronovou dijonskou hořčicí

Naše pikantní citronovo-hořčičná zálivka je osvěžující a snadno připravitelný dresink, který vylepší každý zeleninový salát nebo grilované maso. Tato domácí zálivka kombinuje pikantní chuť čerstvých citronů s pikantní dijonskou hořčicí, která je dokonale vyvážená sladkostí medu. Neobsahuje žádné konzervační látky ani umělé přísady, je lehká, zdravá a naprosto vynikající.

Dresing na burger

Dresing na burger je vynikajícím způsobem, jak přidat do svého burgeru další vrstvu chuti a textury. Existuje mnoho variant dresinků na burger, ale populárními ingrediencemi jsou například majonéza, kečup, hořčice, kysaná okurka, cibule, česnek a různé koření.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Italská omáčka Tonnato z tuňáka s kapary a majonézou

Tento recept na omáčku Tonnato díky své výrazné chuti a univerzálnosti nikdy nezklame na žádném setkání. Osobně jsem ji vyzkoušela a otestovala mnohokrát a při každé přípravě je stále oblíbená mezi rodinou a přáteli. Rád ji kombinuji s chlazenými telecími kousky nebo ji roztírám na opečené bruschetty, jejíž krémová, pikantní chuť dokonale vyváží bohatost masa nebo jednoduše zvýrazní chuť toastů.

Italská omáčka ze smetanového sýra

Není nic lepšího než podávat krémový, teplý italský dip na večírcích nebo rodinných oslavách!

Medová marináda Pohlreich

Sladkokyselá marináda Pohlreich je parádní k jídlům z grilu, od vepřových kotlet až po kuřecí prsa. Po této marinádě získá jídlo výraznou chuť a krásnou barvu.

Pasta ze sušených rajčat

Vynikající pasta ze sušených rajčat, ideální jako příloha k sendvičům nebo těstovinám.

Podobné recepty

Salátový dresink s citronovou dijonskou hořčicí

Naše pikantní citronovo-hořčičná zálivka je osvěžující a snadno připravitelný dresink, který vylepší každý zeleninový salát nebo grilované maso. Tato domácí zálivka kombinuje pikantní chuť čerstvých citronů s pikantní dijonskou hořčicí, která je dokonale vyvážená sladkostí medu. Neobsahuje žádné konzervační látky ani umělé přísady, je lehká, zdravá a naprosto vynikající.

Dresing na burger

Dresing na burger je vynikajícím způsobem, jak přidat do svého burgeru další vrstvu chuti a textury. Existuje mnoho variant dresinků na burger, ale populárními ingrediencemi jsou například majonéza, kečup, hořčice, kysaná okurka, cibule, česnek a různé koření.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Italská omáčka Tonnato z tuňáka s kapary a majonézou

Tento recept na omáčku Tonnato díky své výrazné chuti a univerzálnosti nikdy nezklame na žádném setkání. Osobně jsem ji vyzkoušela a otestovala mnohokrát a při každé přípravě je stále oblíbená mezi rodinou a přáteli. Rád ji kombinuji s chlazenými telecími kousky nebo ji roztírám na opečené bruschetty, jejíž krémová, pikantní chuť dokonale vyváží bohatost masa nebo jednoduše zvýrazní chuť toastů.

Italská omáčka ze smetanového sýra

Není nic lepšího než podávat krémový, teplý italský dip na večírcích nebo rodinných oslavách!

Medová marináda Pohlreich

Sladkokyselá marináda Pohlreich je parádní k jídlům z grilu, od vepřových kotlet až po kuřecí prsa. Po této marinádě získá jídlo výraznou chuť a krásnou barvu.

Pasta ze sušených rajčat

Vynikající pasta ze sušených rajčat, ideální jako příloha k sendvičům nebo těstovinám.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1162 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1614 recepty

Snídaně

499 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1846 recepty