INZERCE

Jednoduché halušky

Jednoduché halušky recept jsou tradiční slovenské jídlo, které se ale často podává i v České republice. Ve své nejjednodušší variantě jsou to malé knedlíčky z těsta z mouky a vody, podávané jako příloha či samostatné jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hrubé mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 300 ml vody Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Mouku smícháme se špetkou soli a do středu uděláme důlek.

2. Krok

Do důlku přidáme vejce a začneme pomalu přilévat vodu, zatímco neustále mícháme, aby se vytvořilo hladké těsto bez hrudek.

3. Krok

Těsto by mělo být dostatečně husté, ale stále tekuté tak, aby se dalo vykrajovat lžící nebo speciálním struhadlem na halušky.

4. Krok

Ve velkém hrnci přivedeme k vaření dostatek osolené vody.

INZERCE
5. Krok

Pomocí lžíce nebo struhadla na halušky tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody.

6. Krok

Po vložení halušek do vody mírně promícháme, aby se nelepily k hrnci.

7. Krok

Halušky jsou hotové, když vyplavou na hladinu vody. Pomocí děrované lžíce je vyjmeme a necháme okapat.

8. Krok

Hotové halušky podáváme samostatně, nebo jako přílohu k masu. Dle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem nebo zapéci. Jednoduché halušky se zelím jsou také skvělou volbou!

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Jednoduché halušky

Jednoduché halušky recept jsou tradiční slovenské jídlo, které se ale často podává i v České republice. Ve své nejjednodušší variantě jsou to malé knedlíčky z těsta z mouky a vody, podávané jako příloha či samostatné jídlo.

40
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Mouku smícháme se špetkou soli a do středu uděláme důlek.

2. Krok

Do důlku přidáme vejce a začneme pomalu přilévat vodu, zatímco neustále mícháme, aby se vytvořilo hladké těsto bez hrudek.

3. Krok

Těsto by mělo být dostatečně husté, ale stále tekuté tak, aby se dalo vykrajovat lžící nebo speciálním struhadlem na halušky.

4. Krok

Ve velkém hrnci přivedeme k vaření dostatek osolené vody.

5. Krok

Pomocí lžíce nebo struhadla na halušky tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody.

6. Krok

Po vložení halušek do vody mírně promícháme, aby se nelepily k hrnci.

7. Krok

Halušky jsou hotové, když vyplavou na hladinu vody. Pomocí děrované lžíce je vyjmeme a necháme okapat.

8. Krok

Hotové halušky podáváme samostatně, nebo jako přílohu k masu. Dle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem nebo zapéci. Jednoduché halušky se zelím jsou také skvělou volbou!

Ingredience
500 g
hrubé mouky
1
vejce
300 ml
vody
špetka soli