INZERCE

Zdroj: Youtube

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 250 ml smetany na vaření Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Knedlík Přidáno do
INZERCE

Postup

125 min.
1. Krok

Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Očistěte a nakrájejte také cibule, mrkev a česnek.

3. Krok

V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli.

4. Krok

Smažte cibuli dozlatova, poté přidejte mrkev a česnek a smažte ještě cca 2 minuty.

5. Krok

Přidejte hovězí maso a orestujte ho, dokud nezezlátne z každé strany.

6. Krok

Přidejte hovězí vývar (nebo vodu) do hrnce a přiveďte vše k varu.

7. Krok

Snižte teplotu, přikryjte hrnec a nechte vařit na mírném ohni cca 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

8. Krok

Po uvaření maso vyjměte z hrnce a nakrájejte ho na tenké plátky. Ponechte jej stranou.

9. Krok

Do hrnce přidejte smetanu na vaření a hladkou mouku.

10. Krok

Dobře vše promíchejte, abyste vytvořili omáčku.

11. Krok

Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.

12. Krok

Přidejte hořčici, citronovou šťávu a cukr.

13. Krok

Osolte a opepřete podle chuti.

14. Krok

Vařte ještě asi 2 minuty.

15. Krok

Vložte nakrájené maso zpět do omáčky a promíchejte, aby se maso dobře obalilo omáčkou.

16. Krok

Vařte ještě několik minut, dokud se maso pořádně prohřeje.

17. Krok

Pokrm svíčková halali podávejte s bramborovým či houskovým knedlíkem a případně s brusinkami.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s vařeným hovězím masem je klasickým českým receptem, který se tradičně podává s vařenými brambory nebo knedlíky. Toto je základní recept na koprovou omáčku s hovězím masem.
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Azu po tatarsku

Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Kuře na houbách

Kuřecí na houbách s rýží. Jedná se o vynikající tradiční český pokrm, kdy kousky kuřecího masa jsou podávané s houbovou omáčkou a bramborovou kaší. Recept je snadný na přípravu a je skvělým jídlem pro celou rodinu.

Rajská omáčka s masovými koulemi

Rajská omáčka s hovězím je klasika a pochutná si na ní oporavdu každý. V tomto receptu si ukážeme, jak se dělá rajská omáčka s hovězím masem!

Krůtí kostky recept

Připravte si chutné krůtí kostky na sádle, které vynikají kombinací sladké a kyselé chuťové note. To vše podpořené vůní bylinek a česneku.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s vařeným hovězím masem je klasickým českým receptem, který se tradičně podává s vařenými brambory nebo knedlíky. Toto je základní recept na koprovou omáčku s hovězím masem.
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Azu po tatarsku

Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Kuře na houbách

Kuřecí na houbách s rýží. Jedná se o vynikající tradiční český pokrm, kdy kousky kuřecího masa jsou podávané s houbovou omáčkou a bramborovou kaší. Recept je snadný na přípravu a je skvělým jídlem pro celou rodinu.

Rajská omáčka s masovými koulemi

Rajská omáčka s hovězím je klasika a pochutná si na ní oporavdu každý. V tomto receptu si ukážeme, jak se dělá rajská omáčka s hovězím masem!

Krůtí kostky recept

Připravte si chutné krůtí kostky na sádle, které vynikají kombinací sladké a kyselé chuťové note. To vše podpořené vůní bylinek a česneku.

Reels

Nové