INZERCE

Zdroj: Pixabay

Játrové knedlíčky do polévky, jako od babičky

Játrové knedlíčky jsou česká klasika do hovězího či jiného vývaru. Játra jsou bohatá na železo, vitamín A a další důležité živiny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g jater vepřových nebo kuřecích Přidáno do
  • 5 vejce Přidáno do
  • 100 g mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky pepře Přidáno do
  • máslo nebo sádlo na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Játra očistěte, omyjte a nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na másle nebo sádle.

3. Krok

Přidejte játra a smažte dozlatova.

4. Krok

Vejce, mouku, sůl a pepř smíchejte v míse a přidejte smažená játra.

5. Krok

Těsto dobře promíchejte a z něj tvarujte knedlíčky.

6. Krok

Knedlíčky vařte ve vroucí vodě po dobu asi 15 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty