INZERCE

Zdroj: Pixabay

Játrové knedlíčky do polévky, jako od babičky

Játrové knedlíčky jsou česká klasika do hovězího či jiného vývaru. Játra jsou bohatá na železo, vitamín A a další důležité živiny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g jater vepřových nebo kuřecích Přidáno do
  • 5 vejce Přidáno do
  • 100 g mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky pepře Přidáno do
  • máslo nebo sádlo na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Játra očistěte, omyjte a nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na másle nebo sádle.

3. Krok

Přidejte játra a smažte dozlatova.

4. Krok

Vejce, mouku, sůl a pepř smíchejte v míse a přidejte smažená játra.

5. Krok

Těsto dobře promíchejte a z něj tvarujte knedlíčky.

6. Krok

Knedlíčky vařte ve vroucí vodě po dobu asi 15 minut.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1197 recepty

Snídaně

519 recepty

Cizrna

17 recepty

Oběd

2398 recepty

Dezert

1671 recepty

Dorty

297 recepty

Smoothies

28 recepty

Pečení

1918 recepty