INZERCE

Zdroj: Unsplash

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do

Náplň

  • 600 g oloupaných a nakrájených jablek Přidáno do
  • 100 g cukru krupice Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 Lžíce hl mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.

Na těsto smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím si připravte náplň. Jablka smíchejte s cukrem, skořicí a hl. moukou. Těsto vyválejte na plát a na něm rozetřete náplň. Štrůdl zabalte do tvaru rolády a pečte ho v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Saláty

267 recepty

Dršťky

118 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Oběd

2815 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty