INZERCE

Zdroj: Pixabay: jereskok

Italská telecí omáčka s tuňákem a kapary Vitello Tonato

Vitello Tonnato je lahodný pokrm z telecího masa přelitý krémovou omáčkou z tuňáka a kaparů, díky které je jedinečný a nelze mu odolat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g Telecí pečeně (nerozhodně) Přidáno do
  • 1 Cibule (oloupaná a rozpůlená) Přidáno do
  • 1 Mrkev (oloupaná a rozpůlená) Přidáno do
  • 1 stonek Celer (rozpůlený) Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 konzervy Tuňák v oleji Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Kapary (okapané) Přidáno do
  • 1 Sardelové filé Přidáno do
  • šťáva z jednoho citronu Přidáno do
  • 34 šálek majonéza Přidáno do
  • Celozrnná mouka na poprášení Přidáno do
INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Telecí pečeni důkladně osolte a opepřete a obalte ji v mouce, až se rovnoměrně obalí. Tento krok je velmi důležitý, protože pomáhá telecí maso správně opéct a zvýrazňuje celkovou chuť pokrmu.

2. Krok

Telecí pečeni vložte do velkého hrnce s cibulí, mrkví a celerem. Přidejte tolik vody, aby telecí maso bylo pokryto ze dvou třetin. Přiveďte k varu na mírném ohni, hrnec částečně přikryjte a nechte vařit 3 hodiny.

3. Krok

Jakmile je telecí maso uvařené, vyjměte ho z vývaru a nechte zcela vychladnout. Já ho obvykle nechávám vychladnout přes noc v lednici, což pomáhá při krájení telecího masa na tenké plátky, které jsou pro tento pokrm klíčové.

4. Krok

Na omáčku smíchejte v mixéru tuňáka, kapary, ančovičky, citronovou šťávu a majonézu. Rozmixujte do hladka. V této fázi omáčku vyzkoušejte, v případě potřeby můžete chutě upravit. Měla by být pikantní, umami a krémová.

5. Krok

Telecí maso nakrájejte na tenké plátky, položte na talíř a přelijte omáčkou z tuňáka. Před podáváním ho nechte alespoň hodinu odpočívat. Chutě se tak spojí a získají nezapomenutelnou chuť.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty