INZERCE

Zdroj: unsplash

Hrachová kaše

K tradičním pokrmům české kuchyně patří také hrachová kaše. Obvykle se podává s vařeným uzeným masem nebo opečeným jiným druhem uzeniny (klobásy, špekáčky nebo párky). Na vrch hrachové kaše se dá osmažená cibulka a zajídá se krajícem čerstvého chleba.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Balení mrazeného hrášku Přidáno do
  • 1 Svazek zelené cibule Přidáno do
  • nakrájené Přidáno do
  • 1 Svazek čerstvých mátových lístků Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 2 Lžíce brown sugar v4 Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte mražený hrášek, zelenou cibulku a

2. Krok

Mátu; vařte a míchejte, dokud není hrášek horký a měkký, ale stále jasně zelený, 7 až 10 minut.

3. Krok

Nasypte do mísy a rozmačkejte, dokud nebude hrášek důkladně rozdrcený, ale stále mírně sypký. Přidejte máslo, hnědý cukr, sůl a pepř; míchejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty