INZERCE

Zdroj: unsplash

Hrachová kaše

K tradičním pokrmům české kuchyně patří také hrachová kaše. Obvykle se podává s vařeným uzeným masem nebo opečeným jiným druhem uzeniny (klobásy, špekáčky nebo párky). Na vrch hrachové kaše se dá osmažená cibulka a zajídá se krajícem čerstvého chleba.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Balení mrazeného hrášku Přidáno do
  • 1 Svazek zelené cibule Přidáno do
  • nakrájené Přidáno do
  • 1 Svazek čerstvých mátových lístků Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 2 Lžíce brown sugar v4 Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte mražený hrášek, zelenou cibulku a

2. Krok

Mátu; vařte a míchejte, dokud není hrášek horký a měkký, ale stále jasně zelený, 7 až 10 minut.

3. Krok

Nasypte do mísy a rozmačkejte, dokud nebude hrášek důkladně rozdrcený, ale stále mírně sypký. Přidejte máslo, hnědý cukr, sůl a pepř; míchejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí.

Podobné recepty

Rýže se zeleninou

Recept na perfektní rýži se zeleninou, která je jednoduchá na přípravu.

Rizoto s parmazánem

Rizoto al parmigiano je klasika italské kuchyně, bohatý krémový pokrm, který se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo sklence bílého vína. Tajemství dobrého risotta al parmigiano spočívá v použití kvalitních surovin, jako je dobrý masový vývar a DOP Parmigiano Reggiano.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Špenátové noky s omáčkou z noků

Recept na špenátové noky s nivovou omáčkou, který budete milovat.

Chutný veganský čočkový pastýřský koláč

Tento veganský pastýřský koláč je vydatná, uklidňující klasika bez masa a mléka, ale stejně chutná a uspokojivá!

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Špenát s máslem a parmazánem

Jednoduchý, ale chutný italský recept na špenát. Špenát se podusí na másle a posype strouhaným parmazánem. Skvěle se hodí jako příloha nebo k obohacení těstovinových pokrmů.

Podobné recepty

Rýže se zeleninou

Recept na perfektní rýži se zeleninou, která je jednoduchá na přípravu.

Rizoto s parmazánem

Rizoto al parmigiano je klasika italské kuchyně, bohatý krémový pokrm, který se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo sklence bílého vína. Tajemství dobrého risotta al parmigiano spočívá v použití kvalitních surovin, jako je dobrý masový vývar a DOP Parmigiano Reggiano.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Špenátové noky s omáčkou z noků

Recept na špenátové noky s nivovou omáčkou, který budete milovat.

Chutný veganský čočkový pastýřský koláč

Tento veganský pastýřský koláč je vydatná, uklidňující klasika bez masa a mléka, ale stejně chutná a uspokojivá!

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Špenát s máslem a parmazánem

Jednoduchý, ale chutný italský recept na špenát. Špenát se podusí na másle a posype strouhaným parmazánem. Skvěle se hodí jako příloha nebo k obohacení těstovinových pokrmů.

Reels

Nové