INZERCE

Zdroj: Youtube

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)

Hovězí po burgundsku je klasický francouzský pokrm s krásnou barvou a plnou chutí. S tímto receptem máte jistotu, že připravíte jedinečné jídlo, které vás dostane svým výrazným vínem a krásným masem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l jemného červeného vína Přidáno do
  • 200 ml širokého masového vývaru Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 snítka rozmarýnu Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

140 min.

Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso na všech stranách dozlatova. Poté vyjmeme maso z pánve a v té samé pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a vývar, neustále mícháme, dokud se nevytvoří jemná omáčka. Vrátíme maso zpět do pánve a přidáme rozmarýn. Pečeme přikryté v troubě na 180°C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka je řídká. Na konci pečení přidáme 100g másla a dobře promícháme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty