INZERCE

Zdroj: Youtube

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)

Hovězí po burgundsku je klasický francouzský pokrm s krásnou barvou a plnou chutí. S tímto receptem máte jistotu, že připravíte jedinečné jídlo, které vás dostane svým výrazným vínem a krásným masem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l jemného červeného vína Přidáno do
  • 200 ml širokého masového vývaru Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 snítka rozmarýnu Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

140 min.

Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso na všech stranách dozlatova. Poté vyjmeme maso z pánve a v té samé pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a vývar, neustále mícháme, dokud se nevytvoří jemná omáčka. Vrátíme maso zpět do pánve a přidáme rozmarýn. Pečeme přikryté v troubě na 180°C asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka je řídká. Na konci pečení přidáme 100g másla a dobře promícháme.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1197 recepty

Snídaně

519 recepty

Cizrna

17 recepty

Oběd

2398 recepty

Dezert

1671 recepty

Dorty

297 recepty

Smoothies

28 recepty

Pečení

1918 recepty