INZERCE

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Hovězí maso na červeném víně

Recept na lahodné hovězí maso na červeném víně s mrkví.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 700 g Hovězí maso Přidáno do
  • Láhev červeného vína Přidáno do
  • 2 kus Mrkev Přidáno do
  • 2 kus Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 pl Mouka Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • černý pepř Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • 1 pl Hovězí vývar (nepovinné) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak ho obalte v mouce.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte na talíř.

3. Krok

Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte rozdrcený česnek.

4. Krok

Když zelenina lehce zhnědne, přidejte maso zpět do pánve a zalijte ho vínem. Víno by mělo maso zcela zakrýt. Pokud je ho málo, můžete přidat hovězí vývar.

INZERCE
5. Krok

Pak přidejte koření (tymián, majoránku, sůl, pepř) a pomalu vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny.

6. Krok

Takto připravené hovězí maso na červeném víně lze podávat s rýží nebo chlebem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1416 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Hovězí maso na červeném víně

Recept na lahodné hovězí maso na červeném víně s mrkví.

150
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak ho obalte v mouce.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte na talíř.

3. Krok

Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte rozdrcený česnek.

4. Krok

Když zelenina lehce zhnědne, přidejte maso zpět do pánve a zalijte ho vínem. Víno by mělo maso zcela zakrýt. Pokud je ho málo, můžete přidat hovězí vývar.

5. Krok

Pak přidejte koření (tymián, majoránku, sůl, pepř) a pomalu vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny.

6. Krok

Takto připravené hovězí maso na červeném víně lze podávat s rýží nebo chlebem.

Ingredience
700 g
Hovězí maso
Láhev červeného vína
2 kus
Mrkev
2 kus
Cibule
2 stroužky
Česnek
2 pl
Mouka
Tymián
Majoránka
sůl
černý pepř
olej
1 pl
Hovězí vývar (nepovinné)