INZERCE
Hovězí kližka s kostí na červeném víně

Hovězí kližka s kostí na červeném víně

Hovězí kližka s kostí na červeném víně se šťouchanými bramborami

INZERCE

Ingredience

porce
4

Suroviny

  • 1 kg hovězí maso Přidáno do
  • 100 g slanina Přidáno do
  • 2 ks červené cibule Přidáno do
  • 2 ks mrkve Přidáno do
  • 2 ks řapíkatého celeru Přidáno do
  • 150 g krémových žampionů Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 lžice rajčatového protlaku Přidáno do
  • 750 ml červeného vína Merlot Přidáno do
  • 2 snítky tymiánu Přidáno do
  • 1 snítku Rozmarýn Přidáno do
  • 2 dopisy bobkové Přidáno do
  • 1 ks badiánu Přidáno do
  • Sůl čerstvě mletý pepř Přidáno do
  • olej na opečení Přidáno do

Na brambory

  • 800 g brambor Přidáno do
  • 100 g anglické slaniny Přidáno do
  • 2 jarní cibulky Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • Sůl mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

175 min.
1. Krok

1

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
2. Krok

Maso osolíme a opepříme. V hlubokém hrnci ho zprudka opečeme na oleji ze všech stran dozlatova, pak vyjmeme a dáme stranou.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
3. Krok

2

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
4. Krok

Do stejného hrnce přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, badyán, bobkový list, slaninu a vše spolu orestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli. Restujeme do změknutí.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
5. Krok

Přidáme nasekaný česnek, žampiony a krátce opečeme. Vmícháme rajčatový protlak a necháme ho rozvonět.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
6. Krok

Vrátíme maso do hrnce, přidáme bylinky a zalijeme ho červeným vínem tak, aby bylo maso z větší části ponořené.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
7. Krok

5

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
8. Krok

Hrnec přiklopíme a maso dusíme pod pokličkou v rozehřáté troubě na 190 °C cca 2,5–3 hodiny, dokud nezměkne a neodděluje se od kosti.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
9. Krok

Na konci případně dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme lehce zredukovat odkrytím nebo krátkým povařením bez víka.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
10. Krok

7

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
11. Krok

Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky a opečeme ji dozlatova, jarní cibulku nasekáme na kolečka. Uvařené brambory slijeme, osušíme a rozšťoucháme s máslem. Přidáme opečenou slaninu i s výpekem, jarní cibulku a vše dochutíme solí a pepřem.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1
12. Krok

Ihned podáváme.

Hovězí kližka s kostí na červeném víně - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

571 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1428 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty