INZERCE

Zdroj: sbossert from Getty Images Signature

Houbový guláš

Houbový guláš je tradiční české jídlo, které je charakteristické svou bohatou chutí a vůní. Je to vynikající jídlo na teplé dny, kdy si můžete vychutnat lákavé aroma houbového guláše.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg houby Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce slunečnicového oleje Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 12 lžíce mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce majoránky Přidáno do
  • 1 Lžíce worchestrové omáčky Přidáno do
  • 112 litrů vody Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte na plátky. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a orestujte dalších pár minut.

3. Krok

Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezezelenají.

4. Krok

Poté přidejte mletou papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Promíchejte a chvíli smažte.

INZERCE
5. Krok

Poté přidejte mouku, promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu.

6. Krok

Přidejte worchestrovou omáčku a vařte na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud se houby úplně nerozvaří a omáčka nezhoustne.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Houbový guláš

Houbový guláš je tradiční české jídlo, které je charakteristické svou bohatou chutí a vůní. Je to vynikající jídlo na teplé dny, kdy si můžete vychutnat lákavé aroma houbového guláše.

150
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte na plátky. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a orestujte dalších pár minut.

3. Krok

Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezezelenají.

4. Krok

Poté přidejte mletou papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Promíchejte a chvíli smažte.

5. Krok

Poté přidejte mouku, promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu.

6. Krok

Přidejte worchestrovou omáčku a vařte na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud se houby úplně nerozvaří a omáčka nezhoustne.

Ingredience
1 kg
houby
2 ks
cibule
2 Lžíce
slunečnicového oleje
4 stroužky
česneku
2 Lžíce
mleté papriky
1 lžička
Soli
12 lžíce
mletého pepře
2 Lžíce
hladké mouky
1 lžička
kmínu
1 Lžíce
majoránky
1 Lžíce
worchestrové omáčky
112 litrů
vody