INZERCE

Zdroj: sbossert from Getty Images Signature

Houbový guláš

Houbový guláš je tradiční české jídlo, které je charakteristické svou bohatou chutí a vůní. Je to vynikající jídlo na teplé dny, kdy si můžete vychutnat lákavé aroma houbového guláše.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg houby Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce slunečnicového oleje Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička Soli Přidáno do
  • 12 lžíce mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce majoránky Přidáno do
  • 1 Lžíce worchestrové omáčky Přidáno do
  • 112 litrů vody Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte na plátky. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a orestujte dalších pár minut.

3. Krok

Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezezelenají.

4. Krok

Poté přidejte mletou papriku, sůl, pepř, kmín a majoránku. Promíchejte a chvíli smažte.

5. Krok

Poté přidejte mouku, promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu.

6. Krok

Přidejte worchestrovou omáčku a vařte na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud se houby úplně nerozvaří a omáčka nezhoustne.

Podobné recepty

Gulášová polévka

Recept na tradiční gulášovou polévku s bramborami a paprikou.

Portugalský guláš "Caldo verde"

Caldo Verde je tradiční portugalský guláš, který se vyznačuje jednoduchostí a použitím čerstvých surovin. Tento recept jsem připravovala mnohokrát a vždy je to lahůdka pro smysly. Silná chuť kapusty a choriza se doplňuje se zemitou dobrotou kaštanových brambor a vytváří pokrm, který je vydatný a povzbuzující zároveň.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Výborná gulášová polévka na Silvestra

Srdnatě pikantní gulášová polévka, která je perfektní na přežití Silvestrovské noci nebo na boj s kocovinou na Nový rok. Je bohatá na aroma papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a připravuje se s bramborami, mrkví a samozřejmě hovězím masem.

Gulášová polévka z mletého masa recept

Rychlá gulášová polévka, která skvěle zahřeje.

Rosenkohlový guláš

Hřejivý a výživný rosenkohlový guláš, který je perfektní na studené zimní dny. Tento guláš je jednoduché jídlo, připravené z čerstvého růžičkového zelí, brambor a kostek šunky.

Gulášová polévka s párkem

Vyzkoušejte klasickou gulášovou polévku obohacenou o výraznou chuť párku. Tato polévka je perfektní pro chladné dny a určitě vás zahřeje.

Podobné recepty

Gulášová polévka

Recept na tradiční gulášovou polévku s bramborami a paprikou.

Portugalský guláš "Caldo verde"

Caldo Verde je tradiční portugalský guláš, který se vyznačuje jednoduchostí a použitím čerstvých surovin. Tento recept jsem připravovala mnohokrát a vždy je to lahůdka pro smysly. Silná chuť kapusty a choriza se doplňuje se zemitou dobrotou kaštanových brambor a vytváří pokrm, který je vydatný a povzbuzující zároveň.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Výborná gulášová polévka na Silvestra

Srdnatě pikantní gulášová polévka, která je perfektní na přežití Silvestrovské noci nebo na boj s kocovinou na Nový rok. Je bohatá na aroma papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a připravuje se s bramborami, mrkví a samozřejmě hovězím masem.

Gulášová polévka z mletého masa recept

Rychlá gulášová polévka, která skvěle zahřeje.

Rosenkohlový guláš

Hřejivý a výživný rosenkohlový guláš, který je perfektní na studené zimní dny. Tento guláš je jednoduché jídlo, připravené z čerstvého růžičkového zelí, brambor a kostek šunky.

Gulášová polévka s párkem

Vyzkoušejte klasickou gulášovou polévku obohacenou o výraznou chuť párku. Tato polévka je perfektní pro chladné dny a určitě vás zahřeje.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1134 recepty

Dezert

1580 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

275 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1794 recepty