INZERCE

Zdroj: Merrimon from Getty Images

Houbovka

Houbovka je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, hlavně na podzim, když jsou čerstvé houby. S tímto receptem mám mnoho zkušeností, protože se stal oblíbeným u mé rodiny. Vyzkoušel jsem ho na různých typech hub a vždy končí skvěle.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých hub Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce sádla Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Nepoužívejte houby, které jsou příliš staré - kvalita hub je klíčová pro výslednou chut’ houbovky.

2. Krok

Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nastrouhaný česnek a krátce opečte.

3. Krok

Přidejte nakrájené houby a orestujte je s cibulí dozlatova.

4. Krok

Posypejte mouku a za stálého míchání nechte zvolna zahnědnout.

5. Krok

Přidejte vodu, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 30 minut probublávat. Občas promíchejte.

6. Krok

Dochutíte solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Majoránka dodá houbovce charakteristickou chuť, tak neváhejte ji použít.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Klasické kuře na paprice (i pro začátečníky)

Kuře na paprice je velmi oblíbený tradiční český pokrm. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a je skvělý pro rodinné večeře nebo pro hosty. Zvládne ho i úplný začátečník!

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Řízek se smetanou a rajčatovou omáčkou

Miluji modernizaci klasických jídel a tento recept na řízky je toho dokonalým příkladem. Místo tradičního vídeňského řízku jsem do něj přidala sladkou a pikantní omáčku, která dává tomuto pokrmu zcela nový rozměr. Vařila jsem ho už několikrát a pokaždé byl výsledek neuvěřitelně nadšený.

Domácí red Curry

Red Curry recept je tradiční thajské jídlo, které se vyznačuje pikantními chutěmi a aromatickými vůněmi. Jde o směs zeleniny a masa, které se dusí v kořeněném mléce kokosového ořechu. Tento recept je ideálním jídlem pro milovníky pálivých pokrmů.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Klasické kuře na paprice (i pro začátečníky)

Kuře na paprice je velmi oblíbený tradiční český pokrm. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a je skvělý pro rodinné večeře nebo pro hosty. Zvládne ho i úplný začátečník!

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Řízek se smetanou a rajčatovou omáčkou

Miluji modernizaci klasických jídel a tento recept na řízky je toho dokonalým příkladem. Místo tradičního vídeňského řízku jsem do něj přidala sladkou a pikantní omáčku, která dává tomuto pokrmu zcela nový rozměr. Vařila jsem ho už několikrát a pokaždé byl výsledek neuvěřitelně nadšený.

Domácí red Curry

Red Curry recept je tradiční thajské jídlo, které se vyznačuje pikantními chutěmi a aromatickými vůněmi. Jde o směs zeleniny a masa, které se dusí v kořeněném mléce kokosového ořechu. Tento recept je ideálním jídlem pro milovníky pálivých pokrmů.

Reels

Nové

Hlavní kategorie