INZERCE

Zdroj: Merrimon from Getty Images

Houbovka

Houbovka je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, hlavně na podzim, když jsou čerstvé houby. S tímto receptem mám mnoho zkušeností, protože se stal oblíbeným u mé rodiny. Vyzkoušel jsem ho na různých typech hub a vždy končí skvěle.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých hub Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce sádla Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Nepoužívejte houby, které jsou příliš staré - kvalita hub je klíčová pro výslednou chut’ houbovky.

2. Krok

Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nastrouhaný česnek a krátce opečte.

3. Krok

Přidejte nakrájené houby a orestujte je s cibulí dozlatova.

4. Krok

Posypejte mouku a za stálého míchání nechte zvolna zahnědnout.

5. Krok

Přidejte vodu, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 30 minut probublávat. Občas promíchejte.

6. Krok

Dochutíte solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Majoránka dodá houbovce charakteristickou chuť, tak neváhejte ji použít.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty