INZERCE

Zdroj: frederique wacquier from Getty Images

Houbové rizoto s kuřecím masem

Toto je nejlepší houbové rizoto s kuřecím masem. Kdykoli mám chuť na něco výjimečného, ale zároveň vhodného, udělám si tento recept.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g kuře Přidáno do
  • 250 g Rýže arborio Přidáno do
  • 150 g čerstvé houby Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 1 l Kuřecí vývar Přidáno do
  • 50 g Máslo Přidáno do
  • Sůl a černý pepř na dochucení Přidáno do
  • Parmezán na posypání Přidáno do
  • Olej na vaření Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve nakrájejte kuře na kousky a osolte je. Poté ho osmahněte na pánvi s trochou oleje.

2. Krok

Když je maso dozlatova opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou. Na stejné pánvi osmahněte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, poté přidejte rozmačkaný česnek a nakonec připravené houby nakrájené na plátky. Nechte je smažit, dokud nepustí šťávu.

3. Krok

Poté přidejte rýži a promíchejte.

4. Krok

Nejdůležitější částí přípravy rizota je pravidelné podlévání a míchání. Proto přidávejte kuřecí vývar postupně, vždy jen tolik, aby byla rýže pokryta tekutinou. Míchejte a vařte na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá všechen vývar. Celý tento proces trvá přibližně 15-20 minut.

INZERCE
5. Krok

Když je rýže téměř hotová, vraťte do pánve kuře a promíchejte. Pokud je rizoto příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Nakonec přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. V této fázi by mělo být kuře zcela hotové a houbové rizoto krémové a šťavnaté.

6. Krok

Při podávání posypte ještě trochou parmazánu.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Houbové rizoto s kuřecím masem

Toto je nejlepší houbové rizoto s kuřecím masem. Kdykoli mám chuť na něco výjimečného, ale zároveň vhodného, udělám si tento recept.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve nakrájejte kuře na kousky a osolte je. Poté ho osmahněte na pánvi s trochou oleje.

2. Krok

Když je maso dozlatova opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou. Na stejné pánvi osmahněte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, poté přidejte rozmačkaný česnek a nakonec připravené houby nakrájené na plátky. Nechte je smažit, dokud nepustí šťávu.

3. Krok

Poté přidejte rýži a promíchejte.

4. Krok

Nejdůležitější částí přípravy rizota je pravidelné podlévání a míchání. Proto přidávejte kuřecí vývar postupně, vždy jen tolik, aby byla rýže pokryta tekutinou. Míchejte a vařte na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá všechen vývar. Celý tento proces trvá přibližně 15-20 minut.

5. Krok

Když je rýže téměř hotová, vraťte do pánve kuře a promíchejte. Pokud je rizoto příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Nakonec přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. V této fázi by mělo být kuře zcela hotové a houbové rizoto krémové a šťavnaté.

6. Krok

Při podávání posypte ještě trochou parmazánu.

Ingredience
300 g
kuře
250 g
Rýže arborio
150 g
čerstvé houby
1 kus
cibule
2 stroužky
Česnek
1 l
Kuřecí vývar
50 g
Máslo
Sůl a černý pepř na dochucení
Parmezán na posypání
Olej na vaření