INZERCE

Holandský řízek

Holandský řízek je řízek z mletého masa se sýrem. Podstatou je, že do mleté ​​směsi masa se přidává strouhaný tvrdý sýr. Eidam, gouda, čedar nebo ementál. Sýr do holandských řízků je dobré nastrouhat hrubě, aby se pěkně při krájení roztékal.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 600 g vepřové plece mleté Přidáno do
  • 140 g polotvrdého sýra rozdrobeného Přidáno do
  • 45 cca Edam Přidáno do
  • gouda Přidáno do
  • sýr čedar Přidáno do
  • šálku studeného mléka Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekané petrželové natě Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • lžičky mletého pepře Přidáno do
  • Obalování Přidáno do
  • šálku mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • šálku strouhanky Přidáno do
  • Na smažení Přidáno do
  • šálku vepřového sádla nebo rostlinného oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Než začnete dělat mleté vepřové řízky, rozehřejte troubu na 150 °C - řízky se po usmažení pečou v troubě, aby byly šťavnatější.

2. Krok

Do mísy dejte mleté maso, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a studené mléko. Přidejte sůl a pepř. Promíchejte rukama; pracujte rychle. Směs musí zůstat studená.

3. Krok

Mezi dlaněmi vytvořte placičky. Měly by mít tloušťku asi 2,5 cm a průměr asi 13 cm.

4. Krok

Připravte si dva mělké talíře a jednu mísu. Na první talíř dejte mouku a na druhý strouhanku.Vejce v misce rozšlehejte vidličkou. Trochu je osolte.

5. Krok

Obalte připravené placičky v následujícím pořadí: Obalte je v následujícím pořadí: 1) mouka, 2) rozšlehaná vejce, 3) strouhanka.

6. Krok

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu sádla nebo řepkového oleje na středně vysokou teplotu.

7. Krok

Obalené řízky smažte z obou stran dozlatova.

8. Krok

Hotové řízky vložte do zapékací misky a vložte je na dvacet minut do předehřáté trouby. Tento krok zajistí, že masové placičky budou dobře propečené.

Podobné recepty

Kuřecí prsa plněná medvědím česnekem

Chutný letní pokrm, který je ideální na grilování. Tento recept vás překvapí neobvyklou kombinací chutí. Medvědí česnek dodává jídlu zvláštní chuť a vůni.

Domácí KFC qurrito

I když nemůžeme navštívit KFC kdykoliv budeme chtít, můžeme si zkusit připravit jejich oblibený Qurrito doma! Recept je velice jednoduchý a zvládne jej opravdu každý!

Boloňské lasagne

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších receptů v kulinářské kultuře. Každý pokrm z lasagní nabízí něco jiného, kombinaci chutí a textur, která potěší chuťové buňky. Tento recept na lasagne vám jistě poskytne jedinečnou obměnu staré klasiky.

Jak vyrobit plněné rohlíky z flank steaku

Díky jemné rovnováze chutí je tento požitkářský, šťavnatý a lahodný steakový závitek ideální pro romantickou večeři nebo víkendové rodinné setkání.

Italský zbruf

Italský zbruf je tradiční italské jídlo plné citlivě kombinovaných chutí. Jde o druh pokrmu podobný lasagně, avšak s tím rozdílem, že se vrství těstoviny s omáčkou a sýrem, a to vše se zapéká v troubě. Připravuje se hlavně v severní Itálii, konkrétně v regionu Ligurie.

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Klasický italský recept na výživnou a lahodnou lasagne s mletým masem a krémovou bešamelovou omáčkou.

Milánská vepřová žebra

Milánská vepřová žebra jsou vynikající volbou k obědu nebo i jako součást vydatné večeře. Pikantní masitý charakter pokrmu je v dokonalé harmonii s kyselostí rajčat a krémovou strukturou sýra. Myslím, že tento recept si oblíbí milovníci masa.

Podobné recepty

Kuřecí prsa plněná medvědím česnekem

Chutný letní pokrm, který je ideální na grilování. Tento recept vás překvapí neobvyklou kombinací chutí. Medvědí česnek dodává jídlu zvláštní chuť a vůni.

Domácí KFC qurrito

I když nemůžeme navštívit KFC kdykoliv budeme chtít, můžeme si zkusit připravit jejich oblibený Qurrito doma! Recept je velice jednoduchý a zvládne jej opravdu každý!

Boloňské lasagne

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších receptů v kulinářské kultuře. Každý pokrm z lasagní nabízí něco jiného, kombinaci chutí a textur, která potěší chuťové buňky. Tento recept na lasagne vám jistě poskytne jedinečnou obměnu staré klasiky.

Jak vyrobit plněné rohlíky z flank steaku

Díky jemné rovnováze chutí je tento požitkářský, šťavnatý a lahodný steakový závitek ideální pro romantickou večeři nebo víkendové rodinné setkání.

Italský zbruf

Italský zbruf je tradiční italské jídlo plné citlivě kombinovaných chutí. Jde o druh pokrmu podobný lasagně, avšak s tím rozdílem, že se vrství těstoviny s omáčkou a sýrem, a to vše se zapéká v troubě. Připravuje se hlavně v severní Itálii, konkrétně v regionu Ligurie.

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Klasický italský recept na výživnou a lahodnou lasagne s mletým masem a krémovou bešamelovou omáčkou.

Milánská vepřová žebra

Milánská vepřová žebra jsou vynikající volbou k obědu nebo i jako součást vydatné večeře. Pikantní masitý charakter pokrmu je v dokonalé harmonii s kyselostí rajčat a krémovou strukturou sýra. Myslím, že tento recept si oblíbí milovníci masa.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty