INZERCE

Holandský řízek

Holandský řízek je řízek z mletého masa se sýrem. Podstatou je, že do mleté ​​směsi masa se přidává strouhaný tvrdý sýr. Eidam, gouda, čedar nebo ementál. Sýr do holandských řízků je dobré nastrouhat hrubě, aby se pěkně při krájení roztékal.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 600 g vepřové plece mleté Přidáno do
  • 140 g polotvrdého sýra rozdrobeného Přidáno do
  • 45 cca Edam Přidáno do
  • gouda Přidáno do
  • sýr čedar Přidáno do
  • šálku studeného mléka Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekané petrželové natě Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • lžičky mletého pepře Přidáno do
  • Obalování Přidáno do
  • šálku mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • šálku strouhanky Přidáno do
  • Na smažení Přidáno do
  • šálku vepřového sádla nebo rostlinného oleje Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Než začnete dělat mleté vepřové řízky, rozehřejte troubu na 150 °C - řízky se po usmažení pečou v troubě, aby byly šťavnatější.

2. Krok

Do mísy dejte mleté maso, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a studené mléko. Přidejte sůl a pepř. Promíchejte rukama; pracujte rychle. Směs musí zůstat studená.

3. Krok

Mezi dlaněmi vytvořte placičky. Měly by mít tloušťku asi 2,5 cm a průměr asi 13 cm.

4. Krok

Připravte si dva mělké talíře a jednu mísu. Na první talíř dejte mouku a na druhý strouhanku.Vejce v misce rozšlehejte vidličkou. Trochu je osolte.

INZERCE
5. Krok

Obalte připravené placičky v následujícím pořadí: Obalte je v následujícím pořadí: 1) mouka, 2) rozšlehaná vejce, 3) strouhanka.

6. Krok

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu sádla nebo řepkového oleje na středně vysokou teplotu.

7. Krok

Obalené řízky smažte z obou stran dozlatova.

8. Krok

Hotové řízky vložte do zapékací misky a vložte je na dvacet minut do předehřáté trouby. Tento krok zajistí, že masové placičky budou dobře propečené.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image KatarinaVerz

Holandský řízek

Holandský řízek je řízek z mletého masa se sýrem. Podstatou je, že do mleté ​​směsi masa se přidává strouhaný tvrdý sýr. Eidam, gouda, čedar nebo ementál. Sýr do holandských řízků je dobré nastrouhat hrubě, aby se pěkně při krájení roztékal.

60
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Než začnete dělat mleté vepřové řízky, rozehřejte troubu na 150 °C - řízky se po usmažení pečou v troubě, aby byly šťavnatější.

2. Krok

Do mísy dejte mleté maso, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a studené mléko. Přidejte sůl a pepř. Promíchejte rukama; pracujte rychle. Směs musí zůstat studená.

3. Krok

Mezi dlaněmi vytvořte placičky. Měly by mít tloušťku asi 2,5 cm a průměr asi 13 cm.

4. Krok

Připravte si dva mělké talíře a jednu mísu. Na první talíř dejte mouku a na druhý strouhanku.Vejce v misce rozšlehejte vidličkou. Trochu je osolte.

5. Krok

Obalte připravené placičky v následujícím pořadí: Obalte je v následujícím pořadí: 1) mouka, 2) rozšlehaná vejce, 3) strouhanka.

6. Krok

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu sádla nebo řepkového oleje na středně vysokou teplotu.

7. Krok

Obalené řízky smažte z obou stran dozlatova.

8. Krok

Hotové řízky vložte do zapékací misky a vložte je na dvacet minut do předehřáté trouby. Tento krok zajistí, že masové placičky budou dobře propečené.

Ingredience
600 g
vepřové plece mleté
140 g
polotvrdého sýra rozdrobeného
45
cca Edam
gouda
sýr čedar
šálku studeného mléka
2 Lžíce
nasekané petrželové natě
1
lžička soli
lžičky mletého pepře
Obalování
šálku mouky
2
vejce
šálku strouhanky
Na smažení
šálku vepřového sádla nebo rostlinného oleje