INZERCE

Gumbo

Gumbo je tradiční lousianská polévka bohatá na maso a zeleninu, kořeněná směsí cajunských koření. Díky základnímu roux se dostaví krémovost a hladká konzistence. Pravý gumbo by měl být hustý, kořeněný a natěšen do hloubky chutě!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g krevet Přidáno do
  • 3 Kuře stehýnka Přidáno do
  • 250 g párků Andouille Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 zelená paprika Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 3 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky černého pepře Přidáno do
  • půl lžičky papriky Přidáno do
  • 4 šálky vývaru z drůbeže Přidáno do
  • 1 Lžíce Worcestershire omáčky Přidáno do
  • 200 g okra Přidáno do
  • 3 Stonky celeru Přidáno do
  • 1 plechovka rajčat pokrájených na kostky Přidáno do
  • 2 dopisy bobkového listu Přidáno do
  • Čerstvá petrželka Přidáno do
  • Rýže Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Na oleji orestujte nasekanou cibuli, papriku a celer.

2. Krok

Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.

3. Krok

Přidejte mouku a míchejte, dokud nezíská jíška hnědou barvu.

4. Krok

Pomalu za stálého míchání přilijte vývar.

INZERCE
5. Krok

Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, párky nakrájené na kolečka, krevety, okru a rajčata. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, worcestershire omáčkou a bobkovými listy.

6. Krok

Vařte na mírném ohni asi hodinu.

7. Krok

Podávejte s vařenou rýží a posypte nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Gumbo

Gumbo je tradiční lousianská polévka bohatá na maso a zeleninu, kořeněná směsí cajunských koření. Díky základnímu roux se dostaví krémovost a hladká konzistence. Pravý gumbo by měl být hustý, kořeněný a natěšen do hloubky chutě!

150
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Na oleji orestujte nasekanou cibuli, papriku a celer.

2. Krok

Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.

3. Krok

Přidejte mouku a míchejte, dokud nezíská jíška hnědou barvu.

4. Krok

Pomalu za stálého míchání přilijte vývar.

5. Krok

Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, párky nakrájené na kolečka, krevety, okru a rajčata. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, worcestershire omáčkou a bobkovými listy.

6. Krok

Vařte na mírném ohni asi hodinu.

7. Krok

Podávejte s vařenou rýží a posypte nasekanou petrželkou.

Ingredience
500 g
krevet
3 Kuře
stehýnka
250 g
párků Andouille
2 Lžíce
oleje
1
cibule
1 zelená
paprika
2 stroužky
česneku
3 Lžíce
hladké mouky
1 lžička
soli
půl lžičky černého pepře
půl lžičky papriky
4 šálky
vývaru z drůbeže
1 Lžíce
Worcestershire omáčky
200 g
okra
3 Stonky
celeru
1 plechovka
rajčat pokrájených na kostky
2 dopisy
bobkového listu
Čerstvá petrželka
Rýže