INZERCE

Dýňový koláč

Dýňový koláč je oblíbený dezert, který se často podává během podzimních měsíců. Má krémovou dýňovou náplň a kořeněnou, křupavou těstovou bázi.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 125 g studeného másla nakrájeného na kostky Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 3 Lžíce studené vody Přidáno do
  • 425 g dýňového pyré z konzervy nebo domácího Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 200 g smetany ke šlehání Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 12 lžičky zázvoru Přidáno do
  • 14 lžičky muškátového oříšku Přidáno do
  • 14 lžičky mletých hřebíčků Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C (350°F).

2. Krok

Připravte si těsto: V míse promíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte studené máslo a rukama nebo vidličkou zpracujte mouku s máslem, dokud nevznikne drobenka. Přidejte postupně studenou vodu a zpracujte těsto, dokud se nespojí dohromady. Nevařte těsto, jinak bude tvrdé.

3. Krok

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout v ledničce asi 30 minut.

4. Krok

Na lehce pomoučněném povrchu vyválejte těsto na kolečko o průměru asi 2 cm větším než průměr koláčové formy (asi 25 cm). Těsto přeneste do formy a upravte okraje.

5. Krok

Připravte náplň: V míse smíchejte dýňové pyré, vejce, smetanu, cukr, skořici, zázvor, muškátový oříšek, mleté hřebíčky a špetku soli, dokud nevznikne hladká směs.

6. Krok

Náplň nalijte na těsto v koláčové formě a uhladte povrch.

7. Krok

Pečte koláč v předehřáté troubě asi 45-55 minut, nebo dokud není náplň zpevněná a povrch zlatohnědý.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty