:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/AAC08QwKhh05i4hL0N16/9aba7acf60ea88571ca88b3e36ccd7.png)
Drobenkový koláč
Drobenkový koláč s jablky je chutnou a nasládlou pochoutkou, která je ideální k večernímu posezení u televize nebo jako dezert po dobrém obědě.
Ingredience
- 200 gr hladké mouky
- 100 gr cukru
- 100 gr masla
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- 4 jablka
- skořice
- Hrozinky
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Nejdříve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Těsto by mělo být polotvrdé.
Jablka oloupejte, nastrouhejte a smíchejte se skořicí a hrozlinkami.
Nyní si připravte misku nebo koláčovou formu. Polovinu těsta rozprostřete na dno, přidejte jablkovou náplň a přikryjte zbytkem těsta.
Na vrch posypte drobenkou, kterou získáte smícháním mouky, cukru a másla, dokud nedostanete hrubou strukturu.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud nebudou drobenky zlatavé. Drobenkový koláč s tvarohem je také skvělou volbou!
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Drobenkový koláč
Drobenkový koláč s jablky je chutnou a nasládlou pochoutkou, která je ideální k večernímu posezení u televize nebo jako dezert po dobrém obědě.
Nejdříve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Těsto by mělo být polotvrdé.
Jablka oloupejte, nastrouhejte a smíchejte se skořicí a hrozlinkami.
Nyní si připravte misku nebo koláčovou formu. Polovinu těsta rozprostřete na dno, přidejte jablkovou náplň a přikryjte zbytkem těsta.
Na vrch posypte drobenkou, kterou získáte smícháním mouky, cukru a másla, dokud nedostanete hrubou strukturu.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud nebudou drobenky zlatavé. Drobenkový koláč s tvarohem je také skvělou volbou!
Jak jste tento recept připravili?