INZERCE

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Domácí veka na chlebíčky

Recept na domáci veku na chlebíčky.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 500 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 212 kl aktivní sušené droždí Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 300 ml voda Přidáno do
  • 2 pl Sušené mléko Přidáno do
  • 4 pl olej Přidáno do
  • 2 kl sůl Přidáno do
  • 1 kl cukr Přidáno do
  • 1 pl citronová šťáva Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

110 min.
1. Krok

Z výše uvedených surovin uhněťte těsto. Necháme ho vykynout a pak ho rozdělíme na dvě části.

2. Krok

Každou část znovu prohněťte a nechte 10 minut kynout.

3. Krok

Pak je rozválejte válečkem jako rohlíky a nechte asi 1/3 spodní části tlustší, nerozválené. Po srolování přebytečné bubliny v těstě prasknou a sendvič nebude děravý. Poté je srolujte od tlusté strany k tenké jako knedlík nebo rohlík.

4. Krok

Nyní těsto rozválejte na tenký váleček a položte ho na plech vyložený pečicím papírem. Nechte válečky hodinu kynout pod pokličkou.

INZERCE
5. Krok

Před pečením je potřete osoleným vejcem smíchaným s vodou. Prvních 10 minut pečte v troubě vyhřáté na 195 °C. Poté teplotu snižte na 175 °C a pečte dalších 20 minut.

6. Krok

Po upečení je přendejte na mřížku a nechte vychladnout.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Domácí veka na chlebíčky

Recept na domáci veku na chlebíčky.

110
Zápis
3
Počet porcí
Postup
1. Krok

Z výše uvedených surovin uhněťte těsto. Necháme ho vykynout a pak ho rozdělíme na dvě části.

2. Krok

Každou část znovu prohněťte a nechte 10 minut kynout.

3. Krok

Pak je rozválejte válečkem jako rohlíky a nechte asi 1/3 spodní části tlustší, nerozválené. Po srolování přebytečné bubliny v těstě prasknou a sendvič nebude děravý. Poté je srolujte od tlusté strany k tenké jako knedlík nebo rohlík.

4. Krok

Nyní těsto rozválejte na tenký váleček a položte ho na plech vyložený pečicím papírem. Nechte válečky hodinu kynout pod pokličkou.

5. Krok

Před pečením je potřete osoleným vejcem smíchaným s vodou. Prvních 10 minut pečte v troubě vyhřáté na 195 °C. Poté teplotu snižte na 175 °C a pečte dalších 20 minut.

6. Krok

Po upečení je přendejte na mřížku a nechte vychladnout.

Ingredience
500 g
mouka hladká speciální
212 kl
aktivní sušené droždí
1 kus
vejce
300 ml
voda
2 pl
Sušené mléko
4 pl
olej
2 kl
sůl
1 kl
cukr
1 pl
citronová šťáva