INZERCE

Zdroj: Youtube

Domací tarhoňa recept

Někdy se jí říká těstovinová rýže, i když s rýží nemá vůbec nic společného. Dokonce tak ani nevypadá a ani nechutná. Jedná se o tarhoňu! Pojďme si jednu připravit.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • Mouka Přidáno do
  • 1 egg v2 Přidáno do
  • Štipka sůl Přidáno do
  • studená voda Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Nasypeme do mísy mouku a přidáme vajíčko, špetku soli a trochu studené vody.

2. Krok

Vypracujeme tuhé těsto, přičemž vodu přidáváme postupně, aby těsto nebylo příliš mokré.

3. Krok

Poté necháme těsto odpočinout po dobu cca 30 minut.

4. Krok

Po odpočinku nastrouháme těsto na struhadle s drobnými slzičkami. Tarhoňu rozložíme na čistou utěrku a necháme vyschnout.

5. Krok

Na pánvi rozpálíme olej a opražíme tarhoňu, dokud nezačne pěkně hnědnout.

6. Krok

Pozor na spálení, protože tarhoňa se rychleji připaluje.

7. Krok

Poté zalejeme vodou, osolíme a přikryté dusíme asi 10 minut.

8. Krok

Tarhoňu můžeme také dát do trouby při 180 °C a dusit ji tam po dobu 15-20 minut.

9. Krok

Poté vypneme a necháme tarhoňu důsledně prohřát.

10. Krok

Tento recept tarhoňa je skvělým obědem pro vás i vaší rodinu.

11. Krok

Máte-li chuť na něco speciálního, tarhoňa s omáčkou je skvělou volbou.

Podobné recepty

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Dukátové buchtičky s krémem
Videorecept

Dukátové buchtičky s krémem

Česká klasika, tím je tento výtečný recept na buchtičky s krémem! Jak je připravit? Pojďme se na to podívat.

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky recept s krémem jsou tradiční české sladkosti, které milují děti i dospělí. Na první pohled je může zdát složité, ale pokud se držíte tohoto receptu, uvidíte, že jejich příprava není složitá. Výsledkem je měkké, voňavé buchtičky plněné exkluzivním krémem.

Mac and cheese recept

Tyto velmi chutné těstoviny mac and cheese jsou oblíbeným pokrmem nejen v USA, ale i u nás. Pojďme si tento recept blíže popsat.

Staročeské zelňáky

Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho českých jídel se bez něj neobejde. My si dnes ukážeme, jak tyto placky ze sladkokyselého zelí a s kmínem připravit! Jsou jednoduché na přípravu a mají výbornou chuť.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Vynikající gratinované brambory se sýrovou krustou

Tyto brambory jsou křupavé uvnitř a roztaveným sýrem zahalené, dokonaloá kombinace chutí. Je to pokrm, který se hodí pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo přípravu jídla pro hosty.

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

Podobné recepty

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Dukátové buchtičky s krémem
Videorecept

Dukátové buchtičky s krémem

Česká klasika, tím je tento výtečný recept na buchtičky s krémem! Jak je připravit? Pojďme se na to podívat.

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky recept s krémem jsou tradiční české sladkosti, které milují děti i dospělí. Na první pohled je může zdát složité, ale pokud se držíte tohoto receptu, uvidíte, že jejich příprava není složitá. Výsledkem je měkké, voňavé buchtičky plněné exkluzivním krémem.

Mac and cheese recept

Tyto velmi chutné těstoviny mac and cheese jsou oblíbeným pokrmem nejen v USA, ale i u nás. Pojďme si tento recept blíže popsat.

Staročeské zelňáky

Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho českých jídel se bez něj neobejde. My si dnes ukážeme, jak tyto placky ze sladkokyselého zelí a s kmínem připravit! Jsou jednoduché na přípravu a mají výbornou chuť.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Vynikající gratinované brambory se sýrovou krustou

Tyto brambory jsou křupavé uvnitř a roztaveným sýrem zahalené, dokonaloá kombinace chutí. Je to pokrm, který se hodí pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo přípravu jídla pro hosty.

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty