INZERCE

Zdroj: Pixabay: monicore

Domácí skořicové rohlíčky z kynutého těsta

Tento recept jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedl. Skořicové rohlíčky jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř úžasně měkké a šťavnatá vrstva sladké polevy to celé dokonale doplňuje. Jsou dokonalým doplňkem k rannímu šálku horké kávy nebo sladkým překvapením k odpolednímu čaji.

INZERCE

Ingredience

porce
15

Na těsto:

  • 520 g Mouka Přidáno do
  • 50 g cukr Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 Balíček sušené droždí Přidáno do
  • 240 ml Teplá voda Přidáno do
  • 60 ml rostlinný olej Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 60 g rozpuštěné máslo Přidáno do

Pro náplň:

  • 200 g hnědý cukr Přidáno do
  • 2 Tablespoon skořice Přidáno do
  • 80 g rozpuštěné máslo Přidáno do

Na polevu:

  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • 2 Tablespoon mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Recept na skořicové rohlíčky začněte přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Přidejte teplou vodu, rostlinný olej a vejce a vše důkladně prohněťte. Pro usnadnění práce doporučuji použít výkonný mixér s hákem na těsto.

2. Krok

Když je těsto dobře prohnětené, dejte ho na teplé místo a nechte ho asi 1,5 hodiny kynout. Těsto by mělo nabobtnat přibližně na dvojnásobek svého objemu.

3. Krok

Zatímco těsto kyne, můžete si připravit náplň. Jednoduše smíchejte hnědý cukr a skořici v míse a dejte stranou.

4. Krok

Po vykynutí těsto znovu krátce prohněťte na lehce pomoučeném povrchu. Poté ho rozválejte na obdélník o rozměrech přibližně 40 x 30 cm a povrch rovnoměrně potřete rozpuštěným máslem. Nyní těsto bohatě posypte směsí skořice a cukru.

5. Krok

Nyní těsto z delší strany srolujte a nakrájejte na plátky silné asi 5 cm. Aby se rohlíčky rovnoměrně upekly, snažte se je krájet co nejrovnoměrněji.

6. Krok

Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 30 minut kynout.

7. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C a skořicové rohlíčky pečte asi 20-25 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.

8. Krok

Mezitím smíchejte moučkový cukr a mléko na polevu a polijte jí ještě teplé skořicové rohlíčky. Těsně před nanesením na rohlíčky polevu promíchejte, aby nevyschla a zůstala pěkně tekutá.

Podobné recepty

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Švédský "Lussekatter"

Lussekatter neboli Luciiny kočky jsou tradiční švédské kynuté pečivo, které se peče na Lucii 13. prosince. Tento recept jsem připravila již několikrát a vždy se líbil mé rodině i hostům. Jsou měkké, mírně sladké a mají nepřekonatelnou šafránovou chuť. Z tohoto receptu je asi 20 kusů.

Rakouský ořechový striezel s kynutým těstem

V průběhu let jsem vyzkoušela mnoho receptů na dorty, ale ten na Nussstriezel má v mém srdci zvláštní místo. Tento typický rakouský koláč je nadýchaný i křupavý a vyzařuje teplo a útulnost. Doma ho nejraději pečeme v chladných zimních dnech - ta svůdná vůně, která se při pečení šíří celým domem, je prostě nesrovnatelná.

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Rychlá příprava sušenek s arašídovým máslem pro děti

Sušenky s arašídovým máslem jsou mou nejoblíbenější pochoutkou a dělala jsem je už nesčetněkrát. Jejich příprava je velmi snadná a nejlepší na tom je, že potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Každé sousto slibuje bohatou chuť arašídového másla a sušenky jsou tak křupavé, že jim prostě neodoláte. Jsou ideální svačinkou pro každou denní dobu a děti je také milují!

Pečeme jednoduché máslové sušenky

Tento jednoduchý recept na máslové sušenky je v mé rodině dlouhodobě oblíbený. Připravila jsem ho na mnoha vánočních večírcích, narozeninových oslavách nebo jen při příjemných víkendech. Díky dokonalé kombinaci křupavého a jemného jsou tyto sušenky hitem pro malé i velké.

Nadýchaná banánová bábovka

Upečte si skvělou a výtečnou banánojvou bábovku! Tato vláčná banánová bábovka je zdravá a vaše díťka si ji zamilují.

Zdravé ovesné sušenky

Tyto křupavé a chutné ovesné sušenky jsou perfektním doplňkem k odpolední kávě. Jsou také neuvěřitelně snadné a rychlé na přípravu.

Podobné recepty

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Švédský "Lussekatter"

Lussekatter neboli Luciiny kočky jsou tradiční švédské kynuté pečivo, které se peče na Lucii 13. prosince. Tento recept jsem připravila již několikrát a vždy se líbil mé rodině i hostům. Jsou měkké, mírně sladké a mají nepřekonatelnou šafránovou chuť. Z tohoto receptu je asi 20 kusů.

Rakouský ořechový striezel s kynutým těstem

V průběhu let jsem vyzkoušela mnoho receptů na dorty, ale ten na Nussstriezel má v mém srdci zvláštní místo. Tento typický rakouský koláč je nadýchaný i křupavý a vyzařuje teplo a útulnost. Doma ho nejraději pečeme v chladných zimních dnech - ta svůdná vůně, která se při pečení šíří celým domem, je prostě nesrovnatelná.

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Rychlá příprava sušenek s arašídovým máslem pro děti

Sušenky s arašídovým máslem jsou mou nejoblíbenější pochoutkou a dělala jsem je už nesčetněkrát. Jejich příprava je velmi snadná a nejlepší na tom je, že potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Každé sousto slibuje bohatou chuť arašídového másla a sušenky jsou tak křupavé, že jim prostě neodoláte. Jsou ideální svačinkou pro každou denní dobu a děti je také milují!

Pečeme jednoduché máslové sušenky

Tento jednoduchý recept na máslové sušenky je v mé rodině dlouhodobě oblíbený. Připravila jsem ho na mnoha vánočních večírcích, narozeninových oslavách nebo jen při příjemných víkendech. Díky dokonalé kombinaci křupavého a jemného jsou tyto sušenky hitem pro malé i velké.

Nadýchaná banánová bábovka

Upečte si skvělou a výtečnou banánojvou bábovku! Tato vláčná banánová bábovka je zdravá a vaše díťka si ji zamilují.

Zdravé ovesné sušenky

Tyto křupavé a chutné ovesné sušenky jsou perfektním doplňkem k odpolední kávě. Jsou také neuvěřitelně snadné a rychlé na přípravu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty